COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Εύκολη μακαρονάδα με αντζούγιες και τριμμένη φρυγανιά


JTeam

1 Μαΐου 2023

Εύκολη μακαρονάδα με αντζούγιες και τριμμένη φρυγανιά
www.buonissimo.it
Μερικές φορές αρκούν μόνο λίγα λεπτά, απλά υλικά και λίγη φαντασία για να φέρουμε στο τραπέζι ένα νόστιμο και γευστικό πιάτο. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα; Τα ζυμαρικά με αντζούγιες και τριμμένη φρυγανιά.

Υπάρχουν πολλές συνταγές με αντζούγιες και είναι όλες πολύ νόστιμες. Αυτά τα ψαράκια μπορούν να προσθέσουν μια νότα γεύσης σε διάφορα πιάτα και να συνδυαστούν καλά με πολλά υλικά. Αυτή τη φορά φτιάξαμε ζυμαρικά με αντζούγιες και τριμμένη φρυγανιά , ένα από εκείνα τα γρήγορα φαγητά που είναι έτοιμα σε δέκα λεπτά και μας σώζουν μετά από μια κουραστική μέρα μακριά από το σπίτι.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσαρμόσετε αυτή συνταγή. Αν δεν σας αρέσουν τα πικάντικα, μπορείτε να αφαιρέσουμε την πιπεριά τσίλι ή να χρησιμοποιήσετε λιγότερη. Ένα κόλπο για να κάνετε αυτό το πιάτο όχι πολύ πικάντικο αλλά και πάλι νόστιμο; Ζεσταίνουμε μια ολόκληρη πιπεριά τσίλι στο λάδι για πολύ λίγο και την αφαιρούμε όσο ροδίζουν οι αντζούγιες.

Επίσης θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και κομμένα στη μέση ντοματίνια. Τα ζυμαρικά με αντζούγιες και ντοματίνια είναι εξίσου νόστιμα. Ή δεν σας αρέσει η τριμμένη φρυγανιά; Κανένα πρόβλημα, γιατί μπορείτε να μην τη βάλετε.

Ελάτε να ετοιμάσουμε μαζί αυτό το απλό και πεντανόστιμο φαγητό.

Υλικά

320 γρ. ζυμαρκά

1 σελίδα σκόρδο

10 φιλέτα γαύρου σε λάδι

2 κ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 πιπεριά τσίλι

50 γρ. τριμμένη φρυγανιά

Πιπέρι

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Φρυγανίζουμε τη φρυγανιά σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και μετά την αφήνουμε στην άκρη. Ύστερα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πιπεριά και τον γαύρο σε ένα άλλο τηγάνι με λάδι. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.

Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τη συσκευασία, τα στραγγίζουμε τα και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα μαζί με μια κουτάλα από το νερό του ψησίματος. Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.

Ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.