COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζουμερό και πεντανόστιμο χοιρινό φιλέτο σε κρούστα ψωμιού


JTeam

7 Μαΐου 2023

Ζουμερό και πεντανόστιμο χοιρινό φιλέτο σε κρούστα ψωμιού
www.fattoincasadabenedetta.it
Ένα πεντανόστιμο πιάτο ιδανικό για το Κυριακάτικο τραπέζι.

Η προετοιμασία αυτής της πρωτότυπης και θεαματικής συνταγής είναι πολύ απλή και θα χρειαστούμε λίγα υλικά. Πρώτα από όλα, ένα ωραίο χοιρινό φιλέτο. Με βάση το βάρος και το μέγεθος του κρέατος επιλέγουμε και το ψωμί. Για αυτή τη συνταγή επιλέξαμε ένα καρβέλι περίπου 400 γραμμαρίων. Για τα υπόλοιπα θα χρειαστούμε μερικές φέτες φρέσκο ​​μπέικον, λίγο λευκό κρασί, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα.

Τα καρυκεύματα τα οποία θα προσθέσουμε στο κρέας πριν το μαγειρέψουμε θα απελευθερώσουν ένα υπέροχο άρωμα κατά το ψήσιμο, και οι χυμοί του κρέατος θα αρωματίσουν επίσης τέλεια το ψωμί που το περιβάλλει. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά λαχταριστό και το πιάτο θα φαίνεται επίσης υπέροχο.

Μερικές ακόμα συμβουλές

Χρησιμοποιήσαμε φρέσκο ​​ψωμί, αλλά μπορούμε εύκολα να χρησιμοποιήσουμε μπαγιάτικο ψωμί που έχουμε ήδη στο σπίτι. Αν το καρβέλι μας είναι λίγων ημερών, πρέπει απλώς να το κόψουμε στη μέση, να του ρίξουμε λάδι, αλάτι και λίγο νερό.

Για να αρωματίσουμε το πιάτο μπορούμε να διαφοροποιήσουμε την επιλογή των μπαχαρικών και των βοτάνων: για παράδειγμα, αντί για δεντρολίβανο, ο άγριος μάραθος ή τα φύλλα δάφνης είναι ωραία επιλογή.

Το φιλέτο σε κρούστα ψωμιού σερβίρεται τέλεια με ένα ωραίο συνοδευτικό. Το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι οι ψητές πατάτες (που μας βοηθάνε να εξοικονομήσουμε ενέργεια, αφού μπορούμε να τις ψήσουμε μαζί με το χοιρινό φιλέτο). Ή πατάτες και αγκινάρες , τηγανητές πατάτες και μάραθο ή ανάμεικτα βραστά λαχανικά. Ας δούμε αναλυτικά πώς να ετοιμάσουμε αυτή την εξαιρετική συνταγή.

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Υλικά

800 χοιρινό φιλέτο

400 γρ. φρατζόλα ψωμί

300 γρ. μπέικον κομμένο φέτες

100 γρ. λευκό κρασί

2 κλωναράκια δενδρολίβανο

Μείγμα μπαχαρικών

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πρώτα αλατοπιπερώνουμε καλά το φιλέτο, προσθέτουμε επίσης με λίγο μείγμα μπαχαρικών, το αναποδογυρίζουμε και κάνουμε μασάζ για να περάσουν τα αρώματα στο κρέας.

Ετοιμάζουμε το ψωμί. Το κόβουμε στο ίδιο μήκος με το κομμάτι χοιρινού φιλέτου και στη συνέχεια το κόβουμε στη μέση κατά μήκος, το ανοίγουμε και αφαιρούμε την ψίχα από μέσα για να δημιουργήσουμε μια κοιλότητα στην οποία θα βάλουμε το κρέας.

Ρίχνουμε σε κάθε φέτα λίγο λάδι και το χοιρινό φιλέτο μέσα στο ψωμί, στο ένα μισό και σκεπάζουμε με το άλλο μισό. Τώρα παίρνουμε τις φέτες μπέικον και τυλίγουμε το ψωμί.

Για να μην ανοίξει κατά το μαγείρεμα, δένουμε το ψωμί με ένα σπάγκο κουζίνας. Τοποθετούμε το χοιρινό φιλέτο σε ένα ταψί με λαδόκολλα και, για να του δώσουμε λίγο περισσότερο χρώμα και άρωμα, βάζουμε ένα-δυο κλωναράκια δεντρολίβανου ανάμεσα στο κορδόνι. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνι στους 180°C για περίπου μία ώρα.

Στα μισά του μαγειρέματος, προσθέτουμε το κρασί, το οποίο βοηθά στο να γίνει το χοιρινό πιο μαλακό εσωτερικά και να μην στεγνώσει πολύ το μπέικον. Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να κρυώσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια το βάζουμε σε μια επιφάνεια, αφαιρούμε το κορδόνι και το δεντρολίβανο και με ένα μακρύ και κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το χοιρινό φιλέτο σε όχι πολύ λεπτές φέτες.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.