COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Φτιάχνουμε το πιο νόστιμο ριζότο με φτερούγες κοτόπουλου και κρέμα καρότου


JTeam

11 Μαΐου 2023

Φτιάχνουμε το πιο νόστιμο ριζότο με φτερούγες κοτόπουλου και κρέμα καρότου
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri
Το ριζότο είναι ένα από τα διασημότερα πιάτα της ιταλικής κουζίνας.

Του αρκούν ελάχιστα υλικά για να γίνει το απόλυτο έδεσμα, ενώ, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι, χρειάζεται απλώς συχνό και όχι ασταμάτητο ανακάτεμα. Σήμερα θα ετοιμάσουμε ριζότο με φτερούγες κοτόπουλου και κρέμα καρότου και είμαστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιαστείτε με τη συνταγή.

Υλικά

Για την κρέμα καρότου

200 γρ. καρότα

70 γρ. βούτυρο

Αλάτι

Για το ριζότο

320 γρ. ρύζι για ριζότο

4 φτερούγες κοτόπουλου

2 κρεμμύδια

Βούτυρο

Λεμόνι

Δενδρολίβανο

Μαντζουράνα

Μαϊντανός

Λευκό κρασί

Παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri

Εκτέλεση

Για την κρέμα καρότου

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε φέτες. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο, 200 γρ νερό και μια πρέζα αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν τελείως το νερό.

Στη συνέχεια χτυπάμε τα καρότα στο μπλέντερ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Ύστερα τη βάζουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Ακόμα καλύτερα αν την ετοιμάσετε την προηγούμενη μέρα.

Για το ριζότο

Βάζουμε τις φτερούγες σε μια κατσαρόλα με 1,3 λίτρα νερό, 200 γρ. λευκό κρασί, 6-7 κόκκους πιπεριού, ένα ξύσμα λεμονιού, ένα κλωνάρι δεντρολίβανο, μαντζουράνα και μαϊντανό. Αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά. Αφαιρούμε τις φτερούγες και φιλτράρουμε τον ζωμό

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε και το ρύζι ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε 1/2 ποτήρι κρασί και μαγειρεύουμε προσθέτοντας λίγο λίγο τον ζωμό, περίπου 16 λεπτά. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο προσθέτουμε και την κρέμα καρότου μαζί με 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Τέλος αφαιρούμε το δέρμα από τις φτερούγες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις προσθέτουμε στο ριζότο.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.