COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο satay με κρεμώδη σάλτσα από φυστικοβούτυρο


JTeam

12 Μαΐου 2023

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο satay με κρεμώδη σάλτσα από φυστικοβούτυρο
www.soniaperonaci.it
Το σημερινό ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με την κρεμώδη σάλτσα από φυστικοβούτυρο, θα το λατρέψετε.

Το satay είναι ένα τυπικό πιάτο της Νοτιοανατολικής Ασίας, ιδιαίτερα των περιοχών μεταξύ Ινδονησίας και Μαλαισίας. Η συνταγή αποτελείται από σουβλάκια κρέατος ή ψαριού, καρυκευμένα και μαριναρισμένα σε κόλιανδρο και τζίντζερ και ψημένα στη σχάρα. Η συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα βασίζεται στο κοτόπουλο και είναι τέλεια για να συνοδεύεται από μια νόστιμη σάλτσα με βάση το φιστίκι, ένα άλλο πολύ κοινό συστατικό στην ανατολίτικη κουζίνα.

Υλικά

Για το κοτόπουλο

500 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο φέτες

Για τη μαρινάδα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 γαρύφαλλο

212 γρ. φρέσκο ​​τζίντζερ

20 γρ. σάλτσα σόγιας

3 γρ. καπνιστή πάπρικα σε σκόνη

1 λάιμ

10 γρ. καστανή ζάχαρη

10 γρ. φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος

20 γρ. ηλιέλαιο

Για τη σάλτσα

150 γρ. γάλα καρύδας

20 γρ. φρέσκο ​​κρεμμυδάκι

8 γρ. σάλτσα ψαριού

1 λάιμ τον χυμό του

40 γρ. φυστικοβούτυρο

Σπορέλαιο

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ετοιμάσουμε τη μαρινάδα για το κρέας. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον κόλιανδρο, ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε το τζίντζερ και το λάιμ και να στύβουμε τον χυμό του. Στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτοντας τη σάλτσα σόγιας, την πάπρικα, το σπορέλαιο, την καστανή ζάχαρη.

Κόβουμε τις φέτες το στήθος κοτόπουλου σε πάχους 2 εκ. προχωρώντας και τις βάζουμε στη μαρινάδα, ανακατεύοντας καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για μερικές ώρες (αν και ιδανικό για να απορροφήσει καλύτερα το κρέας τις γεύσεις θα ήταν να το αφήσουμε να μαριναριστεί όλη τη νύχτα).

Για τη σάλτσα

Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κρεμμυδάκι σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι για περίπου δέκα λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά και μετά προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τη σάλτσα ψαριού και τον χυμό λάιμ. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Μόλις αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε αυτό το σημείο, βγάζουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο από το ψυγείο και περνάμε τα κομμάτια σε ξυλάκια. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να εξαντληθεί όλο το κρέας.

Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ψήνουμε το κοτόπουλο για περίπου 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά (ή σε κάθε περίπτωση μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα).. Μόλις είναι έτοιμο, τοποθετούμε τα ξυλάκια κοτόπουλο σε ένα ταψί.

Το κοτόπουλο satay είναι έτοιμο για σερβίρισμα με τη σάλτσα φιστικιού.

Συμβουλές

  • Αν δεν σας αρέσει ο κόλιανδρος ή το τζίντζερ, μπορείτε να προσαρμόσετε τη μαρινάδα με τα αγαπημένα σας μπαχαρικά και βότανα.

  • Το ιδανικό είναι να καταναλώσετε το κοτόπουλου αμέσως. Αν σας περισσέψει μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο και να το ξαναζεστάνετε αν χρειαστεί, όμως δυστυχώς δεν θα έχει την ίδια γεύση.

  • Μπορείτε να βρείτε σάλτσα ψαριού στα σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα που ειδικεύονται σε ανατολίτικα προϊόντα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.