COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμη ομελέτα με σπαράγγια


JTeam

16 Μαΐου 2023

Πεντανόστιμη ομελέτα με σπαράγγια
www.fattoincasadabenedetta.it
Με λιγοστά υλικά έχετε μια πεντανόστιμη ομελέτα με σπαράγγια.

Απολαμβάνουμε τα σπαράγγια σε μια πρωτότυπη ομελέτα που είναι ιδανική για πρωινό, για γρήγορο γεύμα ή και σε σάντουιτς για το γραφείο. Απλή συνταγή με λίγα υλικά, που γίνεται πολύ γρήγορα. Ας τη δούμε μαζί.

Υλικά

6 αυγά

500 γρ. σπαράγγι

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια

100 γρ. ζεστό νερό

50 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τις σκληρές άκρες από τα σπαράγγια. Με το εργαλείο για ξεφλούδισμα ξεφλουδίζουμε τις ίνες στο μίσχο τους. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα κόβουμε στα τρία.

Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια αφαιρώντας και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με ελαιόλαδο.

Τα αφήνουμε να μαραθούν για 10 λεπτά και προσθέτουμε και τα σπαράγγια μαζί με λίγο ζεστό νερό κάθε φορά και κρατώντας τα σκεπασμένα με το καπάκι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά.

Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 5 λεπτά χωρίς καπάκι για να εξατμιστεί όλο το υγρό μαγειρέματος. Αλατοπιπερώνουμε και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα να κρυώσουν για λίγα λεπτά.

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά και μετά προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα σπαράγγια. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Στο τηγάνι με τα σπαράγγια ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα αυγά. Μαγειρεύουμε την ομελέτα για 6-7 λεπτά σκεπασμένη με το καπάκι. Μετά από αυτό το διάστημα, οι άκρες πρέπει να ξεκολλάνε εύκολα. Με τη βοήθεια ενός πιάτου αναποδογυρίζουμε την ομελέτα.

Τοποθετούμε απαλά την ομελέτα ανάποδα στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 4-5 λεπτά.

Καλή απόλαυση

Συμβουλές

  • Για να αρωματίσετε περισσότερο τα σπαράγγια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωμό λαχανικών αντί για νερό.

  • Χρησιμοποιήσαμε κλασικό μαύρο πιπέρι, αλλά αν προτιμάτε να καρυκεύσετε πιο απαλά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό πιπέρι ή μια πρέζα μοσχοκάρυδο.

  • Αν αγαπάτε τις πιο τολμηρές γεύσεις, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το λευκό κρεμμύδι .

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.