COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κρεμώδες ριζότο με τσιπούρα, κάπαρη και μπουράτα


JTeam

17 Μαΐου 2023

Κρεμώδες ριζότο με τσιπούρα, κάπαρη και μπουράτα
\www.soniaperonaci.it
Ελάτε στην κουζίνα μαζί μας για να δοκιμάσετε αυτό το ριζότο: Σας υποσχόμαστε ότι θα το λατρέψετε.

Σε αυτό το ριζότο θέλαμε να βάλουμε όλες μας τις αναμνήσεις από τα ελληνικά νησιά: το κόκκινο της ώριμης ντομάτας, την αλμυρή και τραγανή γεύση της τηγανητής κάπαρης (δεν την είχαμε ξαναγευτεί αλλά πιστέψτε μας, θα σας αφήσει άφωνους) και τη λεπτή γεύση της τσιπούρας.

Υλικά

Για τη σάλτσα ντομάτας

250 γρ. ντομάτες

150 γρ. ντοματίνια

1 σκελίδα σκόρδο

Ρίγανη ξερή κατά γεύση

6 φύλλα βασιλικό

40 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι για γεύση

Για τη μαρινάδα τσιπούρας

360 γρ. φιλέτο τσιπούρας

Ξύσμα από 1 λεμόνι

30 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Για το ριζότο

320 γρ. ρύζι για ριζότο

1,2 l ζωμός λαχανικών

100 γρ. λευκό κρασί

50 γρ. ελαιόλαδο

300 γρ. φυστικέλαιο

40 γρ. τυρί μπουράτα

200 γρ. βασιλικό

Κάπαρη

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα ντομάτας

Σε μια κατσαρόλα με λάδι σοτάρουμε, στη συνέχεια το αφαιρούμε και προσθέτουμε τις πλυμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και ρίγανη και μετά περνάμε τη σάλτσα από ένα σουρωτήρι.

Για τη τσιπούρα

Αφαιρούμε τη πέτσα από τα φιλέτα τσιπούρας με ένα κοφτερό μαχαίρι και ελέγχουμε να μην υπάρχουν κόκαλα στο κρέας. Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί και ρίχνουμε λίγο λάδι, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για μια ώρα στο ψυγείο σκεπάζοντάς τα με καπάκι και μετά κόβουμε τα φιλέτα σε κύβους 3 εκ.

Για την κάπαρη

Καθαρίζουμε την κάπαρη με απορροφητικό χαρτί και τη στεγνώνουμε πολύ καλά και στη συνέχεια τη τηγανίζουμε σε άφθονο φυστικέλαιο στους 175° μέχρι να γίνει τραγανή. Τη στραγγίζουμε και την τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

Για το ριζότο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το ρύζι για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το ρύζι είναι ζεστό, το ανακατεύουμε με το λευκό κρασί. Όταν εξατμιστεί τελείως, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών να σκεπάσει το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, προσθέτοντας ζωμό όσο χρειάζεται, ανακατεύοντας συνεχώς. Στα μισά του μαγειρέματος, προσθέτουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα και τα κομμάτια της τσιπούρας (κρατάμε στην άκρη και σοτάρουμε μερικά κυβάκια τσιπούρας που θα χρειαστούμε για την τελική διακόσμηση του πιάτου. Όταν είναι έτοιμο το πιάτο, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλατίζουμε.

Σερβίρουμε το ριζότο σας και διακοσμούμε την επιφάνεια με τη μπουράτα, λίγη τηγανητή κάπαρη, κύβους τσιπούρας και φύλλα βασιλικού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.