COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Οι πιο τραγανές και χρυσαφένιες ροδέλες κρεμμυδιού


JTeam

20 Μαΐου 2023

Οι πιο τραγανές και χρυσαφένιες ροδέλες κρεμμυδιού
unsplash
Φτιάξτε μόνοι σας φανταστικές τραγανές ροδέλες κρεμμυδιού.

Αυτό το τραγανό ορεκτικό, για το οποίο τρελαίνονται οι Αμερικάνοι, ετοιμάζεται και τρώγεται εύκολα και είναι ιδανικό για μεσημεριανό γεύμα ή πάρτι στον κήπο με θέμα την Άγρια Δύση. Αν υπάρχουν παιδιά, είναι προτιμότερο να «λεπτύνετε» τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού μουλιάζοντάς τα σε νερό και ξύδι πριν τα βουτήξετε σε κουρκούτι και τα τηγανίσετε.

Σερβίρουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού σε χάρτινα χωνάκια ή καλάθια τοποθετημένα σε δίσκο, τοποθετώντας δίπλα το μπολ με τη σάλτσα γιαουρτιού: έτσι θα είναι εύκολο να τα βουτήξουμε και να τα απολαύσουμε ένα-ένα. Ας δούμε τώρα πώς να τα ετοιμάσουμε.

Υλικά

3 κρεμμύδια

150 γρ. αλεύρι 00

50 γρ. άμυλο καλαμποκιού

1 κ. σούπας πάπρικα

200 ml ανθρακούχο νερό κρύο

Λάδι για τηγάνισμα

250 γρ γιαούρτι

100 γρ τυρί που απλώνεται

1 σκελίδα σκόρδο

Jenny.Gr
unsplash

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και, εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το άμυλο καλαμποκιού και την πάπρικα. Προσθέτουμε και το πολύ κρύο ανθρακούχο νερό και ανακατεύουμε καλά.

Τώρα βουτάμε τις ροδέλες κρεμμυδιού στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις ροδίσουν τις αφαιρούμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.

Ετοιμάζουμε τη συνοδευτική σάλτσα γιαουρτιού: Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί και το γιαούρτι. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύουμε.

Οι ροδέλες κρεμμυδιού με σάλτσα γιαουρτιού είναι έτοιμες να κάνουν τους καλεσμένους μας χαρούμενους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.