COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμο ριζότο με κεράσια


JTeam

27 Μαΐου 2023

Πεντανόστιμο ριζότο με κεράσια
www.soniaperonaci.it
Τα κεράσια είναι ένα αγαπημένο φρούτο που ταιριάζει υπέροχα και στα αλμυρά πιάτα.

Μας αρέσει να συνοδεύουμε το ρύζι με φρούτα. Και ευτυχώς υπάρχουν συνδυασμοί που ταιριάζουν πραγματικά τέλεια με ένα πιάτο ριζότο, όπως η σημερινή με τα κεράσια. Το ρουμπινί χρώμα τους και τη γλύκα τους δίνουν πραγματικά μεγάλη χαρά στο τραπέζι.

Η σημερινή συνταγή δείχνει πώς τα κεράσια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε αλμυρά πιάτα με μεγάλη επιτυχία: αυτό το ριζότο με κεράσια έχει μια μοναδική, κρεμώδη και ελαφρώς όξινη γεύση που θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

320 γρ. ρύζι για ριζότο

1,5 l ζωμός λαχανικών

400 γρ. + 6 για διακόσμηση κεράσια

2 κλωναράκια θυμάρι

120 γρ. λευκό κρασί

80 γρ. βούτυρο

40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

20 γρ. τυρί robiola

Πιπέρι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε πρώτα τα κεράσια, αφαιρούμε το κοτσάνι, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Χτυπάμε τα μισά με ένα μπλέντερ προσθέτοντας μια κουτάλα ζωμό λαχανικών και χοντροκόβουμε τα υπόλοιπα κεράσια. Κρατάμε τα πάντα στην άκρη.

Για το ριζότο

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 40 γρ. βούτυρο και μετά προσθέτουμε τα φύλλα θυμαριού και το ρύζι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Ύστερα προσθέτουμε το λευκό κρασί σε θερμοκρασία δωματίου, το αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως και μετά συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας λίγο λίγο το ζωμό λαχανικών μέχρι: θα χρειαστούν 15/16 λεπτά.

Στα μισά του μαγειρέματος προσθέτουμε τα κεράσια που έχουν πολτοποιηθεί και όταν είναι έτοιμο το ρύζι προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κεράσια.

Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη Robiola, την παρμεζάνα και 40 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κύβους και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών για να γίνει το ριζότο πολύ κρεμώδες.

Σερβίρουμε το ριζότο σε πιάτα, διακοσμούμε με λίγα κεράσια κομμένα στη μέση και χωρίς κουκούτσι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.