COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ένα διαφορετικό πέστο με φιστίκια Αιγίνης


JTeam

22 Ιουνίου 2023

Ένα διαφορετικό πέστο με φιστίκια Αιγίνης
www.soniaperonaci.it
Η ιδιαίτερη γλύκα του φιστικιού και η νοστιμιά της παρμεζάνας μας δίνουν ένα πέστο αρκετά διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει, αλλά και πολύ νόστιμο.

Το φιστίκι Αιγίνης είναι ένας θησαυρός της ελληνικής κουζίνας. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε πολλές συνταγές, αλλά το καλοκαίρι το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο και πανεύκολο πέστο.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα καλό μπλέντερ, λίγο βασιλικό, παρμεζάνα και φυσικά…τα αγαπημένα σας ζυμαρικά.

Υλικά

200 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα

10 γρ. φρέσκος βασιλικός

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Ένα τέταρτο της σκελίδας σκόρδου

200 γρ. ελαιόλαδο

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τον βασιλικό σε κρύο νερό, αφαιρούμε απαλά τα φύλλα από το στέλεχος και τα στεγνώνουμε σε ένα καθαρό, στεγνό πανί.

Βάζουμε τα φιστίκια, την παρμεζάνα, ολόκληρα τα φύλλα βασιλικού και το τέταρτο της σκελίδας σκόρδου σε μια μηχανή επεξεργασίας τροφίμων εξοπλισμένη με λεπίδες. Προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Το ιδανικό είναι να ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην οξειδωθεί και μαυρίσει το πέστο. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή συνοχή.

Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το πέστο φιστικιού είναι έτοιμο.

Συμβουλές

Όσο περισσότερο ανακατεύετε , τόσο περισσότερο θα έχετε ένα κρεμώδες πέστο με ομοιόμορφο χρώμα. Αντίθετα, αν θέλετε ένα πιο πιο ρουστίκ πέστο, σας προτείνουμε να το ανακατέψετε λίγο.

Εάν φυλάσσεται σε καλά κλεισμένα, αποστειρωμένα βάζα και συσκευασμένα σε κενό αέρος, το πέστο φιστικιού μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό στο ντουλάπι. Εάν αποφασίσετε να το καταναλώσετε μέσα σε 2-3 ημέρες, διατηρήστε το στο ψυγείο σκεπάζοντάς το με μια γενναιόδωρη στρώση ελαιόλαδου. Δεν συνιστούμε να το καταψύξετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.