COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζουμερό κοτόπουλο με μέλι και καρότα


JTeam

5 Ιουλίου 2023

Ζουμερό κοτόπουλο με μέλι και καρότα
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri
Μία από τις πιο εύκολες όσο και νόστιμες συνταγές για κοτόπουλο

Δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε για δείπνο; Δοκιμάστε τη συνταγή κοτόπουλου με μέλι και τραγανά λαχανικά και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Υλικά

1 κιλό χρωματιστά καρότα (κίτρινο, πορτοκαλί και μωβ)

4 μπούτια κοτόπουλου

6 φύλλα δάφνης

6 κλωνάρια δεντρολίβανο

1 ποτήρι λευκό

3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα ταψί με τα κλωνάρια δεντρολίβανου, τα φύλλα δάφνης, 1 ποτήρι κρασί, μια πρέζα αλάτι. Σκεπάζομε καλά με μια μεμβράνη ώστε να μπει όσο το δυνατόν λιγότερος αέρας και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά. Αυτό βοηθά να γίνει το δέρμα πιο τραγανό όταν μαγειρεύεται.

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος σε μπαστούνια. Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο, τα καρότα και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά

Όταν είναι έτοιμα τα καρότα τα στραγγίζουμε και, μόλις κρυώσουν, ρίχνουμε λίγο με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια σοτάρουμε το κοτόπουλο σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι και μετά προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τη δάφνη, 3 κουταλιές της σούπας από τη μαρινάδα του κοτόπουλου, 1/2 ποτήρι νερό και αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, γυρίζουμε τα μπούτια ώστε να πάρουν γεύση από όλες τις πλευρές, στη συνέχεια σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά. Γυρίζοντας τα κάθε τόσο. Στο τέλος του μαγειρέματος αφαιρούμε το δεντρολίβανο και τα φύλλα δάφνης.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. ‘Υστέρα βουρτσίζουμε με το μίγμα το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 4-6 λεπτά. Σερβίρουμε μαζί με τα καρότα.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.