Οι μελιτζάνες μυζήθρα και σάλτσα ντομάτας είναι ένα εξαιρετικό πιάτο, που επιβεβαιώνει την ευελιξία αυτών των λαχανικών και την ικανότητά τους να μας δίνουν νόστιμες γεύσεις. Ας δούμε πώς θα τις φτιάξουμε.
Υλικά
2 μελιτζάνες
500 γρ .ώριμες ντομάτες
80 γρ. μυζήθρα
2 σκελίδες σκόρδο
Βασιλικός
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καταρχάς κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, τις αλατίζουμε, τις αλείφουμε με λίγο λάδι, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με την επίπεδη πλευρά και τις ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου.
Εν τω μεταξύ κόβουμε τις ντομάτες σε κομμάτια. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και αφαιρούμε τη σάρκα αφήνοντας λίγο στις μελιτζάνες. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε καθαρισμένες και κομμένες στη μέση σκελίδες σκόρδου, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τη σάρκα της μελιτζάνας.
Αρωματίζουμε τα πάντα με ρίγανη και βασιλικό και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά. Τέλος αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τη μισή θρυμματισμένη μυζήθρα. Αλατοπιπερώνουμε, έχοντας κατά νου ότι η μυζήθρα είναι ήδη αρκετά νόστιμη.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με αυτή τη γέμιση, θρυμματίζουμε από πάνω την υπόλοιπη μυζήθρα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20 λεπτά. Γαρνίρουμε ξανά μελ ίγο βασιλικό και ρίγανη.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.