COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Καλοκαιρινές μπρουσκέτες με κρέμα φέτας και καραμελωμένα ροδάκινα


JTeam

7 Αυγούστου 2023

Καλοκαιρινές μπρουσκέτες με κρέμα φέτας και καραμελωμένα ροδάκινα
www.lalunasulcucchiaio.it
Αυτές οι καλοκαιρινές μπρουσκέτες είναι πολύ νόστιμες και ιδιαίτερες.

Οι μπρουσκέτες είναι τέλειες όταν έχετε λίγο χρόνο ή δεν θέλετε να μαγειρέψετε. Ακόμα κι αν η μπρουσκέτα είναι ένα απλό πιάτο, μπορείτε να δημιουργήσετε γκουρμέ εκδοχές με συγκεκριμένα υλικά. Ακριβώς όπως αυτές οι καλοκαιρινές μπρουσκέτες στις οποίες η γεύση της φέτας έρχεται σε αντίθεση με τη γλύκα των καραμελωμένων ροδάκινων, δημιουργώντας έναν τέλειο συνδυασμό. Έτοιμες σε 15 λεπτά, είναι ιδανικέ για ένα γρήγορο ορεκτικό ή ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα. Ας δούμε όμως τα υλικά για να τις ετοιμάσουμε

Υλικά

8 φέτες ψωμί σίκαλης ή ολικής αλέσεως

200 γρ. τυρί φέτα

3 ροδάκινα ή νεκταρίνια

Φρέσκο ​​δεντρολίβανο

10 γρ. βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (30 γρ.)

Ελαιόλαδο

Πιπέρι

Jenny.Gr

Εκτέλεση

Ξεκινάμε προετοιμάζοντας την κρέμα φέτας. Κόβουμε τη φέτα σε κύβους. Βάζουμε τους κύβους μαζί με 4 ή 5 κουταλιές της σούπας νερό, 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μαζί με μια πρέζα πιπέρι και μερικές βελόνες δεντρολίβανου στο μπολ του μπλέντερ και ανακατεύουμε τα πάντα μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή κρέμα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και μετά προσθέτουμε τα ροδάκινα που έχουμε πλύνει προηγουμένως και έχουμε κόψει σε κύβους. Όταν αρχίσουν να τσιγαρίζουν πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Μαγειρεύομε για 5 λεπτά ανακατεύοντας απαλά ώστε να κατανεμηθεί η ζάχαρη παντού και να καραμελώσουν ομοιόμορφα τα ροδάκινα.

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και τις φρυγανίζουμε σε ένα τηγάνι (είτε στο φούρνο) για λίγα λεπτά. Τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού σε ένα πιάτο. Μοιράζουμε την κρέμα φέτας σε κάθε φέτα και τακτοποιούμε τα νόστιμα κομμάτια ροδάκινου.

Οι καλοκαιρινές μπρουσκέτες με κρέμα φέτας και καραμελωμένα ροδάκινα είναι έτοιμες για να τις απολαύσετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.