COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Υπέροχη μακαρονάδα με πέστο καρυδιού και μπρόκολο


JTeam

12 Αυγούστου 2023

Υπέροχη μακαρονάδα με πέστο καρυδιού και μπρόκολο
www.soniaperonaci.it
Λατρεμένη μακαρονάδα μ’ ένα μυρωδάτο πέστο φτιαγμένο με κουκουνάρι, σκόρδο και καρύδια.

Οι σάλτσες που συνοδεύουν τα πιάτα μπορούν να δώσουν μια έξτρα γεύση, ακόμα και στα πιο απλά φαγητά όπως είναι τα μακαρόνια. Τι θα λέγατε λοιπόν αν σήμερα ετοιμάσουμε ένα διαφορετικό πέστο με καρύδια;

Έχουμε χρησιμοποιήσει κουκουνάρια, σκόρδο, παρμεζάνα, ελαιόλαδο και φυσικά καρύδια, αλλά από εκεί και πέρα μπορεί ο καθένας στο σπίτι να φτιάξει δικούς του συνδυασμούς με άλλους ξηρούς καρπούς

Η προετοιμασία της σάλτσας είναι πολύ απλή και γρήγορη. Πιστέψτε μας, αυτό το πιάτο τα έχει όλα. Είστε έτοιμοι να το μάθετε μαζί μας;

Υλικά

320 γρ. σπαγγέτι

200 γρ. μπρόκολο

80 γρ. λιαστές ντομάτες στραγγισμένες

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

½ σκελίδα σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

Για το πέστο καρυδιού

100 γρ. καρύδια

20 γρ. κουκουνάρι

½ σκελίδα σκόρδο

70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

120 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για το πέστο καρυδιού

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό στο μάτι της κουζίνας και την αφήνουμε να πάρει μια βράση, μετά ρίχνουμε μέσα τα καρύδια και τα βράζουμε για ένα λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Όταν τα καρύδια κρυώσουν τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το κουκουνάρι, το σκόρδο, την τριμμένη παρμεζάνα και το λάδι, μέχρι να πάρουμε μια κρέμα. Μπορείτε να αποφασίσετε να το απενεργοποιήσετε νωρίτερα και να αφήσετε το πέστο με μεγαλύτερα κομμάτια ή, παρατείνοντας το χρόνο για να γίνει το πιο κρεμώδες και απαλό. Αλατοπιπερώνουμε και ενδεχομένως, αν είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι.

Μπρόκολο

Τώρα πλένουμε το κεφάλι του μπρόκολου και μετά κόβουμε τον κεντρικό πυρήνα σχηματίζοντας μικρά μπουκετάκια. Βράζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και ρίχνουμε μέσα τα μπουκέτα. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.

Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο με μια σκελίδα σκόρδο και όταν είναι έτοιμα τα μπουκετάκια τα στραγγίζουμε και τα σοτάρουμε στο τηγάνι για λίγα λεπτά να γίνουν χρυσά και τραγανά, αλατίζουμε και αφαιρούμε το σκόρδο.

Χοντροκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στο μπρόκολο, σοτάροντάς τις για ένα λεπτό. Τέλος μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το πέστο καρυδιού (με κλειστή τη φωτιά) και το αραιώνουμε με λίγο νερό μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα βάζετε στο τηγάνι ενώ ανακατεύετε τα ζυμαρικά, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό μαγειρέματος μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Προσθέτουμε επίσης το μπρόκολο και τις ντομάτες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.