Θέλετε να δοκιμάσετε να φτιάξετε κριτσίνια στο σπίτι αλλά δεν έχετε πολύ χρόνο; Κανένα πρόβλημα γιατί σας προσφέρουμε μια γρήγορη και εύκολη συνταγή χωρίς μαγιά η οποία είναι προσιτή σε όλους.
Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχετε τα πιο νόστιμα σπιτικά κριτσίνια ολικής αλέσεως για να τα απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας.
Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως.
120 ml νερό
60 γρ. ελαιόλαδο.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι ολικής αλέσεως σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι . Σε αυτό το στάδιο μπορείτε ενδεχομένως να προσθέσετε και μπαχαρικά ή αρωματικά βότανα όπως πάπρικα ή δεντρολίβανο.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό σε θερμοκρασία δωματίου και το ελαιόλαδο , ανακατεύοντας ταυτόχρονα το μείγμα με ένα κουτάλι.
Ύστερα μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια και τη δουλεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή ζύμη. Στη συνέχεια τη σκεπάζουμε με ένα πανί και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου δέκα λεπτά.
Αφού περάσει ο χρόνος που υποδεικνύεται, πλάθουμε με τα χέρια μας λεπτά κριτσίνια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Για να χρυσίσουν στην επιφάνεια, μπορείτε να τα αλείψετε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε τα σπιτικά κριτσίνια ολικής αλέσεως σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.