Αν θέλετε ένα νόστιμο και υγιεινό διάλειμμα για σνακ, γράψτε τη συνταγή μας για χούμους ρεβιθιού. Γιατί σαν το σπιτικό δεν υπάρχει…
Υλικά
250 γρ βρασμένα ρεβίθια (ή κονσέρβα)
50 γρ σουσάμι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
Τον χυμό από 1/2 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (γλυκιά ή πικάντικη για γεύση)
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι
Μαϊντανό για γεύση
Εκτέλεση
Ετοιμαστείτε, όλα είναι πολύ απλά και γρήγορα. Ξεκινάμε χτυπώντας το σουσάμι στο μπλέντερ και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το σησμέλαιο, τα μπαχαρικά, το αλάτι (μια πρέζα) και μαύρο πιπέρι. Χτυπάμε ξανά, και στο τέλος προσθέτουμε τα ρεβίθια καλά στραγγισμένα και τον χυμό λεμονιού. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σησαμέλαιο με ταχίνι, στην ίδια ποσότητα.
Το χούμους ρεβιθιού μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα, με ένα μάτσο μαϊντανό (τον οποίο μπορείτε επίσης να ανακατέψετε εν μέρει) και λίγο ωμό λάδι.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.