COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κεφτεδάκια σολομού με χούμους από αρακά


JTeam

27 Αυγούστου 2023

Κεφτεδάκια σολομού με χούμους από αρακά
www.lennesimoblogdicucina.com
Η σημερινή συνταγή είναι από αυτές που τα έχουν λίγο πολύ όλα. Τα καλά υλικά, την ευκολία στην εκτέλεση, την πολύ καλή γεύση.

Οι σημερινοί πεντανόστιμοι κεφτέδες σολομού συνοδεύονται από μια παραλλαγή του κλασικού χούμους, το χούμους αρακά. Μπορείτε να το φτιάξετε τόσο με φρέσκο ​​όσο και κατεψυγμένο αρακά. Το βασικό είναι να μην τσιγκουνευτείτε τα μπαχαρικά και το σουσάμι, γιατί δίνουν αυτή τη μοναδική γεύση στη συνταγής.

Υλικά

350 γρ. μαγειρεμένος σολομό

2 πατάτες

1 αυγό

Αλάτι, πιπέρι

Τριμμένη φρυγανιά

Για το χούμους αρακά

250 γραμμάρια αρακά (κατεψυγμένος ή ξεφλουδισμένος φρέσκαος)

50 γρ σουσάμι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο ή ταχίνι

1 λεμόνι (χυμός)

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα σε σκόνη (πικάντικη για γεύση)

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη

Μαϊντανός

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.lennesimoblogdicucina.com

Εκτέλεση

Πρώτα ξεφλουδίζουμε και κόβουμε α τις πατάτες και στη συνέχεια τις βράζουμε σε άφθονο ελαφρά αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον σολομό, το αυγό και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας, για να πάρουμε ένα συμπαγές μίγμα και προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά για να δώσει συνοχή. Αφήνω το μίγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά.

Όταν περάσει ο χρόνος με βρεγμένα χέρια σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια σολομού τα οποία βάζουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στο μεταξύ βράζουμε τον αρακά σε άφθονο βραστό νερό, για 10 λεπτά και μετά τον μεταφέρουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε τα υλικά στη μέγιστη ισχύ μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα και στη συνέχεια το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Μόλις τα κεφτεδάκια σολομού είναι έτοιμα τα σερβίρουμε με το χούμους από αρακά και λίγα φύλλα μαϊντανού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.