Μια ελαφριά και εύκολη συνταγή για μακαρονάδα με καλαμαράκια και κρέμα πατάτας
JTeam
2 Σεπτεμβρίου 2023
Τα μακαρόνια είναι αγαπημένο φαγητό με άπειρους συνδυασμούς. Σήμερα θα τα συνδυάσουμε με καλαμαράκια, ένα από τα αγαπημένα υλικά της ελληνικής κουζίνας. Το τελικό αποτέλεσμα θα το λατρέψετε, ειδικά αν είστε μακαρονάδες. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
320 γρ. ζυμαρικά
400 γρ. μικρά καλαμαράκια καθαρισμένα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
2 μέτριες πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι και τις αφήνουμε να ζεσταθούν. Ύστερα προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 6 με 8 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες τις λιώνουμε με τη βοήθεια ενός μπλέντερ μέχρι να έχουμε μια κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε μια κουταλιά λάδι και σοτάρουμε τη σκελίδα σκόρδο, προσθέτουμε τα καλαμαράκια και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 3/4 λεπτά, ίσα ίσα να ασπρίσουν τα καλαμάρια και να μην είναι διάφανα. Με αυτό τον τρόπο θα παραμείνουν εξαιρετικά απαλά.
Ταυτόχρονα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο ελαφρά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα καλαμαράκια. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα πατάτας και ανακατεύουμε τα πάντα σε χαμηλή φωτιά.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.