Τα πιο νόστιμα μπιφτέκια σολομού που έχετε δοκιμάσει. Μπορείτε να τα συνοδέψετε με φρέσκια σαλάτα, με κινόα, ακόμη και με τηγανητές πατάτες ή φτιάξτε πεντανόστιμα και υγιεινά μπέργκερ.
Υλικά
800 γρ. φρέσκος σολομός καθαρισμένος χωρίς το δέρμα
ξύσμα από 1 λάιμ
1 κλωναράκι άνιθο
60 γρ. τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλάκι του γλυκού ροζ πιπεριού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας τον σολομό και τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Τώρα ψιλοκόβουμε τον άνηθο μαζί με το σχοινόπρασο, τρίβουμε το ξύσμα από το λάιμ και σπάμε το ροζ πιπέρι. Ενώνουμε όλα τα υλικά με τον σολομό. Στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και το αλάτι και πλάθουμε με τα χέρια μας τον σολομό.
Όταν ενωθούν όλα τα υλικά πλάθουμε 4 μπιφτέκια. Βάζουμε τα μπιφτέκια σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και τα μαγειρεύουμε , 3 λεπτά ανά πλευρά και γυρίζοντάς τα μια-δυο φορές για ομοιόμορφο μαγείρεμα.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.