COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Kofta:Τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια της Μέσης Ανατολής


JTeam

8 Σεπτεμβρίου 2023

Kofta:Τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια της Μέσης Ανατολής
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri
Νόστιμα και πολύ μυρωδάτα, αυτά τα κεφτεδάκια με ελαφρώς εξωτική γεύση θα σας καταπλήξουν

Kofta, kefteh, kefta ή kebab - όποια κι αν είναι η ονομασία και οι παραλλαγές τους, το κοινό σημείο για τους ανατολίτικους κεφτέδες παραμένει η πικάντικη γεύση και η νοστιμιά. Συνήθως στην Ανατολή χρησιμοποιούν αρνίσιο κιμά, όμως στη σημερινή συνταγή χρησιμοποιήσαμε μοσχάρι επειδή πολλοί δεν συμπαθούν τη μυρωδιά του αρνίσιου κρέατος.

Επίσης, σε συνταγές με εξωτικά μπαχαρικά και έντονα μυρωδικά, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε για το τηγάνισμα ένα ουδέτερο σπορέλαιο, που δεν βαραίνει επιπρόσθετα τη γεύση του φαγητού. Ας δούμε όμως μαζί αυτή την υπέροχη συνταγή που μας ταξιδεύει στην Ανατολή.

Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

160 γρ. γιαούρτι

120 γρ. πελτέ ντομάτας

100 γρ. κρεμμύδι

4 λοβοί κάρδαμου

4 γαρίφαλα

3 σκελίδες σκόρδο

1 ξυλάκι κανέλας

Κόκκινο τσίλι σε σκόνη

Κουρκουμάς σε σκόνη

Φρέσκο ​​τζίντζερ

Αλεύρι ρεβιθιού

Ελαιόλαδο

Σπορέλαιο

Αλάτι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri

Εκτέλεση

Για τη συνταγή σοτάρουμε τον κιμά σε ένα τηγάνι με μερικές κουταλιές της σούπας νερό για 1 λεπτό και μετά αφαιρούμε το νερό, στραγγίζοντας καλά το κρέας. Βάζουμε ξανά τον κιμά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά. Αφαιρούμε ξανά το υγρό που απελευθέρωσε.

Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος τον βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη, 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ σε σκόνη, 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες, 50 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ρεβιθιού. Ανακατεύουμε τα πάντα και αλατοπιπερώνουμε.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος μιας μπάλας του πινγκ πονγκ, προσθέτοντας εάν χρειάζεται περισσότερο αλεύρι ρεβιθιού για να δώσουμε τη σωστή συνοχή. Ύστερα περνάμε τους κεφτέδες στο αλεύρι ρεβιθιού.

Ζεσταίνουμε μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κεφτεδάκια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Ζεσταίνουμε 50 γραμμάρια λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και τους λοβούς κάρδαμου. Όταν τα μπαχαρικά αρχίσουν να τσιγαρίζουν, προσθέτουμε 50 γραμμάρια ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το κρεμμύδι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ, τη σκελίδα σκόρδο που έχουμε προηγουμένως πολτοποιήσει και ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να αρωματιστεί για 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το υπόλοιπο γιαούρτι συνεχίζοντας το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-6 λεπτά.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.