Μια από τις πιο γευστικές λιχουδιές είναι αναμφισβήτητα τα μανιτάρια. Ένα καλό τηγανητό μανιτάρι είναι καλύτερο ακόμα και από το κρέας σε γεύση. Η σημερινή συνταγή που θα φτιάξουμε είναι είναι εύκολη, γεμάτη δημιουργικότητα και φινέτσα. Δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε.
8 μανιτάρια πορτσίνι
2 αυγά
Γάλα
Τριμμένη φρυγανιά
Αλεύρι
Φυστικέλαιο
Αλάτι
Για τη μαγιονέζα
200 γρ. καλαμποκέλαιο
50 γρ. ελαιόλαδο
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
Μηλόξυδο
Ξύσμα λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια βούρτσα ή ένα υγρό πανί, στη συνέχεια τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει με λίγο γάλα και τέλος από τριμμένη φρυγανιά.
Αφού τελειώσουμε το πανάρισμα τηγανίζουμε τα μανιτάρια σε μπόλικο βραστό λάδι μέχρι να ροδίσουν και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Για τη μαγιονέζα χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Σερβίρουμε τα τηγανητά μανιτάρια με τη μαγιονέζα δεντρολίβανου.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.