COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλο με δαμάσκηνα και κρέμα αβοκάντο


JTeam

30 Σεπτεμβρίου 2023

Ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλο με δαμάσκηνα και κρέμα αβοκάντο
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Guido Barbagelata
Τι φανταστική ιδέα. Πάρτε τα σημειωματάρια σας και γράψτε αυτή τη νόστιμη συνταγή: Σουβλάκι κοτόπουλο με δαμάσκηνα και κρέμα αβοκάντο

Τα σουβλάκια κοτόπουλο με δαμάσκηνα και κρέμα αβοκάντο είναι ένα πεντανόστιμο φαγητό, με γλυκές νότες που δίνουν τα δαμάσκηνα, που συνδυάζονται υπέροχα με τη φρέσκια κρέμα αβοκάντο.

Υλικά

Για την κρέμα αβοκάντο

300 γρ. κατεψυγμένος αρακάς

200 γρ. ζωμό λαχανικών

150 γρ γιαούρτι

2 ώριμα αβοκάντο

1 λεμόνι

1 κρεμμύδι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Για τα σουβλάκια

400 γρ. στήθος κοτόπουλου

50 γρ. μπέικον σε φέτες

20 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Guido Barbagelata

Εκτέλεση

Για την κρέμα: Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά και το ζωμό. Καλύπτουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά ανακατεύουμε το μίγμα στο μίξερ.

Πολτοποιούμε το αβοκάντο, μετατρέποντάς τον σε κρέμα και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι και την κρέμα αρακά. Τέλος προσθέτουμε χυμό και ξύσμα λεμονιού και αλάτι.

Για τα σουβλάκια: Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε τις φέτες μπέικον στη μέση και τυλίγουμε με αυτές τα δαμάσκηνα. Μια λωρίδα μπέικον για ένα δαμάσκηνο.

Στη συνέχεια φτιάνουμε τα σουβλάκια περνώντας σε ένα ξύλινο καλαμάκι τα δαμάσκηνα και τα κομμάτια κοτόπουλου εναλλάξ. Τέλος εσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με μια λίγο λάδι και ψήνουμε τα σουβλάκια από όλες τις πλευρές για 8-10 λεπτά. Σερβίρουμε με τη σάλτσα αβοκάντο.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.