COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μπακαλιάρος με γάλα καρύδας και τζίντζερ


JTeam

5 Οκτωβρίου 2023

Μπακαλιάρος με γάλα καρύδας και τζίντζερ
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri
Η μαρινάδα με γάλα καρύδας και άρωμα τζίντζερ, κάνει το ψάρι ακόμα πιο νόστιμο ενώ του δίνει εξωτικές και ανατολίτικες νότες

Ο μπακαλιάρος με καρύδα και τζίντζερ είναι ένα πιάτο που μας ταξιδεύει σε μακρινούς, εξωτικούς και ανατολίτικους προορισμούς. Εδώ η γλυκύτητα του γάλακτος καρύδας αναμειγνύεται με τα εσπεριδοειδή και το τζίνζτερ δίνοντας το τέλειο αποτέλεσμα.

Υλικά

4 φιλέτα μπακαλιάρου, καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα

400 γρ. γάλα καρύδας

80 γρ. καρότο

60 γρ. φρέσκο ​​τζίντζερ

50 γρ. βούτυρο

1 κοτσάνι σέλινου

1 κρεμμύδι

Λευκό κρασί

Μισή φρέσκια καρύδα

Αλάτι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε ένα ταψί, στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας, 30 γρ τριμμένο τζίντζερ και αφήνουμε να μαριναριστεί για 15-20 λεπτά.

Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε κύβους. Επίσης καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το υπόλοιπο τζίντζερ.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου, αφού τα έχουμε πρώτα στραγγίξει από τη μαρινάδα. Τα σοτάρουμε για 1 λεπτό, μετά προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και προσθέτουμε λίγο λευκό κρασί. Τέλος, προσθέτουμε τη μισή μαρινάδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, με το καπάκι, για περίπου 20 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται, και σερβίρουμε, συμπληρώνοντας με φέτες φρέσκιας καρύδας.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.