COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Το μυστικό για να φτιάξεις την πιο νόστιμη μοσχαρίσια ταλιάτα


JTeam

7 Οκτωβρίου 2023

Το μυστικό για να φτιάξεις την πιο νόστιμη μοσχαρίσια ταλιάτα
www.ricettealvolo.it
Η ωραιότερη συνταγή για ζουμερή ταλιάτα μοσχαρίσια, με όλα τα μυστικά για τέλειο ψήσιμο.

Η ταλιάτα είναι ένα πιάτο που προέρχεται από την Ιταλία και συγκεκριμένα από την Τοσκάνη, μια περιοχή που φημίζεται για τα κρέατα και τα κρασιά της. Στη μαγειρική παράδοση της Τοσκάνης, η ταλιάτα είναι ένα πιάτο με βάση το μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε λεπτές φέτες και σερβίρεται ζεστό, συχνά συνοδευόμενο από ψητά λαχανικά, ανάμεικτες σαλάτες ή όπως σε αυτήν την περίπτωση με ρόκα και παρμεζάνα.

Το μυστικό για να αποκτήσετε μια εξαιρετική ταλιάτα είναι αναμφίβολα το μαγείρεμα, το οποίο πρέπει να είναι γρήγορο και σε υψηλή θερμοκρασία, για να σφραγίσει τους χυμούς μέσα στο κρέας, διατηρώντας το απαλό και ζουμερό. Εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρική πλάκα, βάλτε τη στη μέγιστη θερμοκρασία. Αν το ψήσετε στη σχάρα, αυξήστε τη θερμοκρασία.

Μόλις ψηθεί, το κρέας κόβεται σε λεπτές φέτες και σερβίρεται αμέσως ζεστό, συνοδευόμενο από φρέσκια ρόκα και τριμμένη παρμεζάνα. Η ρόκα φέρνει μια νότα φρεσκάδας και τραγανότητας στο πιάτο, ενώ η παρμεζάνα δίνει μια έντονη και καθοριστική γεύση, που ταιριάζει τέλεια με το κρέας.

Για να γίνει αυτό το πιάτο ακόμα πιο λαχταριστό, συχνά συνοδεύεται με ντοματίνια κομμένα σε κύβους και λίγο ξύδι βαλσάμικο, για να δώσει μια νότα οξύτητας. Εδώ είναι η συνταγή για να ετοιμάσετε αυτό το νόστιμο πιάτο.

Jenny.Gr
www.ricettealvolo.it

Υλικά

500 γρ.κόντρα σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια χωρίς κόκαλο

125 γρ τριμμένη παρμεζάνα

4 φλιτζάνια ρόκα

Ελαιόλαδο για ψήσιμο

Αλάτι και πιπέρι

Βαλσάμικο ξύδι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τη σχάρα ή το ταψί σε δυνατή φωτιά, πασπαλίζοντας την επιφάνεια με χοντρό αλάτι. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει.

Ψήνουμε στο γκριλ για 6 με 7 λεπτά ανά πλευρά. Όσο πιο λίγο ψήσουμε την ταλιάτα τόσο πιο ροζ θα είναι στο κέντρο και πιο μαλακή. Όσο πιο πολύ την ψήσουμε τόσο πιο πολύ σκληραίνει και σκουραίνει το κέντρο.

Δεν αναποδογυρίζουμε συνεχώς το κρέας την ώρα που ψήνεται. Αφού ψήσουμε από τη μια πλευρά γυρνάμε 1 φορά και αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη. Εάν είναι μαλακό αλλά και με λίγη αντίσταση (6-7 λεπτά κάθε πλευρά) είναι μέτριο. Αν είναι σκληρό χωρίς επαναφορά είναι καλοψημένο.

Αφού ψηθεί σύμφωνα με την προτίμηση μας την σκεπάζουμε για 10 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε τη ρόκα και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε για να ενωθούν. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρέας, κάθετα στις ίνες του, και τις βάζουμε πάνω στη ρόκα. Γαρνίρουμε με νιφάδες παρμεζάνας και περιχύνουμε με βαλσαμικό ξύδι πριν σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.