COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

3 εύκολες ιδέες για μεσημεριανό γεύμα στη δουλειά


JTeam

11 Οκτωβρίου 2023

3 εύκολες ιδέες για μεσημεριανό γεύμα στη δουλειά
unsplash
Τρεις εύκολες, γρήγορες, νόστιμες και μυρωδάτες συνταγές για να δώσουν γεύση και πρωτοτυπία στο μεσημεριανό σας διάλειμμα.

Συχνά το μεσημεριανό διάλειμμα στη δουλειά αποτελείται από σάντουιτς και πίτσες που αγοράζονται και τρώγονται βιαστικά. Όμως αρκεί λίγη φαντασία και οργάνωση για να ετοιμάσετε στο σπίτι ένα πραγματικά νόστιμο γεύμα, για να το απολαύσετε στο μεσημεριανό σας διάλειμμα.

Σκεφτήκαμε λοιπόν 3 εύκολες ιδέες για μεσημεριανό γεύμα στη δουλειά, για να τις ετοιμάσετε γρήγορα στο σπίτι.

Η πρώτη συνταγή που προτείνουμε είναι ένα φρέσκο ​​πιάτο αλλά ταυτόχρονα πλούσιο σε γεύση: μια πολύχρωμη σαλάτα με ρεβίθια και λαχανικά. Μια συνταγή που δεν χρειάζεται μαγείρεμα, πολύ γρήγορη και πολύ νόστιμη.

Η δεύτερη ιδέα είναι ένα κρύο ζυμαρικό με μυρωδάτα λαχανικά που θα σε ζηλέψουν οι συνάδελφοί σου.

Ως τρίτη πρόταση επιλέξαμε μια συνταγή με εξωτικό χαρακτήρα, που προέρχεται από τη μακρινή Χαβάη αλλά που είναι πλέον πολύ γνωστή και στην Ευρώπη. Μαζί θα ετοιμάσουμε ένα εντυπωσιακό poke bowl με ρύζι και μαριναρισμένο σολομό.

Ας δούμε μαζί τις συνταγές.

Σαλάτα με ρεβίθια και λαχανικά

Jenny.Gr
https://blog.giallozafferano.it

Υλικά

140 γρ προμαγειρεμένα ρεβίθια

5 ντοματίνια

50 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα

½ κοτσάνι σέλινο

20 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

Αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα προμαγειρεμένα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ και μετά κόβουμε τα ντοματίνια σε φέτες απευθείας μέσα στο μπολ. Ύστερα προσθέτουμε το καλαμπόκι καλά στραγγισμένο και το σέλινο. Τέλος, για μια ακόμα πιο χρωματιστή και γευστική σαλάτα, προσθέτουμε τις μαύρες ελιές.

Σε αυτό το σημείο το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανακατέψουμε καλά όλα τα υλικά και να προσθέσουμε ελαιόλαδο και αλάτι. Τοποθετούμε τη σαλάτα μας κά σε αεροστεγές δοχείο και... φεύγουμε για δουλειά.

Κρύα ζυμαρικά με μυρωδάτα λαχανικά

Jenny.Gr
unsplash

Υλικά

80 γρ. Fusilli

½ κόκκινα κρεμμύδια

½ κολοκυθάκι

½ κίτρινη πιπεριά

8 ντοματίνια

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Αρχικά μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ, με λίγο λάδι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μισό κρεμμύδι κομμένο, προσθέτουμε λίγο λάδι και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες, την πιπεριά κομμένη σε κομμάτια και αφήνουμε τα λαχανικά μας να ψηθούν για περίπου 10 λεπτά.

Μόλις περάσει η ώρα, κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τα ρίχνουμε κατευθείαν στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε. Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και αφήνουμε τα λαχανικά να ψηθούν για άλλα 2 λεπτά, στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Όταν κρυώσουν όλα τα υλικά το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι ανακατέψουμε τα ζυμαρικά μα με τα λαχανικά μας. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα αεροστεγές δοχείο και εδώ είναι τα κρύα ζυμαρικά μας τέλεια για όσους αναζητούν μια μοναδική γεύση.

Poke bowl με ρυζι και μαριναρισμενο σολομο

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Υλικά

150 γρ σολομός

100 γρ ρύζι

150 ml νερό

60 γρ. αβοκάντο σε κύβους

20 γρ. καρότα

80 γρ. πιπεριές ψητές διατηρημένες σε ελαιόλαδο

Σουσάμι

1 κ.γ ελαιόλαδο

Ξύδι μπαλσάμικο

Θυμάρι

Εκτέλεση

Ας ξεκινήσουμε κόβοντας το σολομό σε μικρά κομμάτια, μετά τον βάζουμε σε ένα μπολ και τον αρωματίζουμε με θυμάρι. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα με μια πρέζα αλάτι, μια κουταλιά λάδι και λίγο ξύδι μπαλσάμικο.

Αφήνουμε τον σολομό να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά και στο μεταξύ ας επικεντρωθούμε στο ρύζι. Ζεσταίνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα, αλατίζουμε, ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε το καπάκι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 15 λεπτά, χωρίς να σηκώσουμε ποτέ το καπάκι.

Όταν είναι έτοιμο το ρύζι, το στραγγίζουμε, το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε ένα στρογγυλό, αεροστεγές δοχείο και το ισοπεδώνουμε με ένα πηρούνι.

Σε αυτό το σημείο το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να στραγγίξουμε τον σολομό από τη μαρινάδα και να σοτάρουμε στο τηγάνι για 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμος, τοποθετούμε τον σολομό πάνω στο ρύζι.

Ολοκληρώνουμε τη σύνθεση του poke προσθέτοντας το αβοκάντο κομμένο σε κύβους, τα καρότα και τις ψητές πιπεριές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.