COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Υπέροχο ριζότο με μήλα και speck


JTeam

15 Οκτωβρίου 2023

Υπέροχο ριζότο με μήλα και speck
www.soniaperonaci.it
Ετοιμάστε αυτό το πεντανόστιμοριζότο και απολαύστε το με ένα ποτήρι λευκό κρασί με φρουτώδεις νότες, για να ολοκληρώσετε μια ωραία γευστική εμπειρία.

Η σημερινή μας πρόταση είναι μια αλλιώτικη συνταγή για ριζότο. Συνδυάζει τη γεύση του μήλου με το φημισμένο αλλαντικό speck της βόρειας Ιταλίας. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

300 γρ. ρύζι για ριζότο

80 γρ. speck

220 γρ. μήλα

80 γρ. βούτυρο

80 γρ. φρέσκο ​​κρεμμυδάκι

1,2 l ζωμός λαχανικών

200 γρ. λευκό κρασί

Το ξύσμα από μισό λεμόνι

Πιπέρι, αλάτι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Κόβουμε το speck σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε το μήλο, αφαιρούμε τον πυρήνα και το κόβουμε σε κύβους 1 εκ. Για να γίνουν άσπρα τα μήλα τα βουτάμε σε βραστό νερό, περιμένουμε να βράσουν, περίπου ένα λεπτό και μετά τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό με μερικά παγάκια. Όταν κρυώσουν τα στραγγίζουμε πάλι πολύ καλά και τα κρατάμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με 50 γρ βούτυρο για τουλάχιστον 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να ροδίσει. Προσθέτουμε το ρύζι στο τηγάνι και το σοτάρουμε για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς και μετά προσθέτουμε το κρασί σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν στεγνώσει το ρύζι, προσθέτουμε λίγο-λίγο τον ζωμό λαχανικών μέχρι να φτάσουμε ένα λεπτό πριν το τέλος του μαγειρέματος, ανακατεύοντας συχνά. Σε αυτό το σημείο, προσθέστε το speck και τα μήλα κομμένα σε κύβους, το τριμμένο ξύσμα από ½ λεμόνι και μετά σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο στην κρέμα και αλάτι, πιπέρι για γεύση αν χρειάζεται.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.