COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζουμερό μοσχαρίσιο ρολό με μία υπέροχη σάλτσα


JTeam

21 Οκτωβρίου 2023

Ζουμερό μοσχαρίσιο ρολό με μία υπέροχη σάλτσα
www.soniaperonaci.it
Το αγαπημένο μας φαγητό για τα μεσημέρια του Σαββάτου.

Το υπέροχο, αφράτο μοσχάρι ρολό είναι το καλύτερο πιάτο για το Σαββατοκύριακο και σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας φαγητό. Το μυστικό του είναι το σιγανό μαγείρεμα. Έτσι, όλοι οι χυμοί θα περάσουν μέσα το κρέας και θα του δώσουν πιο αφράτη υφή. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

1,2 κιλό 2 μοσχάρι, νουά για ρολό

1 λίτρο γάλα πλήρες

2 κλωναράκια δεντρολίβανο

2 φύλλα δάφνης

4 φύλλα φασκόμηλου

100 γρ. βούτυρο

3/4 σκελίδες σκόρδο

Αλεύρι

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Παίρνουμε το ρολό και το αλευρώνουνε πολύ από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι , το λιώνουμε και στη συνέχεια σοτάρουμε το κρέας, φροντίζοντας να το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το ξεφλουδισμένο σκόρδο, τα αρωματικά βότανα και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Σε αυτό το σημείο ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε στο ψητό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε με το καπάκι για περίπου 1 ώρα.

Μόλις ψηθεί τυλίγουμε το κρέας σε αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και μετά περνάμε από μια σίτα τη σάλτσα και την κρατάμε στην άκρη.

Ύστερα ξαναβάζουμε το κρέας με τα μυρωδικά του στη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι για να πήξει. Κόβουμε το ψητό σας σε φέτες και το σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.