Η φέτα τυλιγμένη σε φύλλο κρούστας είναι ένα υπέροχο ορεκτικό που αφού ψηθεί στον φούρνο σερβίρεται με μέλι και σουσάμι. Το σημερινό πιάτο είναι μια τέλεια μίξη γεύσεων και υφών, αλμυρό από την πικάντικη φέτα, γλυκό από το μέλι, και τραγανό από το σουσάμι και από το φύλλο κρούστας. Είναι ένα φοβερό ορεκτικό που συχνά το βλέπουμε στο κατάλογο ενός εστιατορίου αλλά δεν το δοκιμάζουμε στο σπίτι. Είναι όμως τόσο εύκολο να το φτιάξετε. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
4 κομμάτια φέτα, πάχος περίπου 1 εκατοστού
4 φύλλα κρούστας
Φρέσκο θυμάρι και ρίγανη,
Σουσάμι
Λίγο αλεύρι
1 ασπράδι
Μέλι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πανάρουμε τη φέτα σε λίγο αλεύρι, να μαζέψει τα υγρά. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο το κάθε φύλλο και το διπλώνουμε στη μέση. Ακουμπάμε το κομμάτι φέτας σε κάθε φύλλο και αλείφουμε με το ασπράδι τις άκρες. Διπλώνουμε τα φύλλα πάνω στη φέτα και κλείνουμε σε πακέτο. Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με φέτα.
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείφουμε την επιφάνεια με λάδι και ψήνουμε στους 190°C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε με μέλι, σουσάμι και φρέσκο θυμάρι και ρίγανη.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.