COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η καλύτερη συνταγή για πίτσα καρμπονάρα που έχεις ποτέ δοκιμάσει


JTeam

29 Οκτωβρίου 2023

Η καλύτερη συνταγή για πίτσα καρμπονάρα που έχεις ποτέ δοκιμάσει
blog.giallozafferano.it
Ψάχνετε για μια νόστιμη Κυριακάτικη ιδέα για μεσημεριανό ή βραδινό; Ιδού η συνταγή για πίτσα καρμπονάρα.

Υπάρχει κάτι πιο νόστιμο από μια πίτσα καρμπονάρα ; Σύμβολο της ρωμαϊκής κουζίνας , η καρμπονάρα γεννήθηκε στην πραγματικότητα ως ένα φτωχό πιάτο, φτιαγμένο με τα υλικά που ήταν διαθέσιμα, όπως αυγά, τυρί και μπέικον. Η παλαιότερη συνταγή περιλάμβανε τη χρήση ολόκληρων αυγών , ενώ με την πάροδο του χρόνου η συνταγή βελτιώθηκε πολύ και σήμερα χρησιμοποιούνται κυρίως μόνο οι κρόκοι.

Η πίτσα καρμπονάρα, λοιπόν, δεν είναι τίποτα άλλο από μια νόστιμη πίτσα με αυγά, μπέικον, παρμεζάνα και με την προσθήκη λίγης μοτσαρέλας. Μια εναλλακτική συνταγή για να περάσετε τέλεια την Κυριακή σας. Ιδανική για ένα οικογενειακό δείπνο ή μια βραδιά με φίλους, η πίτσα ήταν και θα είναι ένα φαγητό που αγαπούν όλοι.

Μοναδική και με αξέχαστη γεύση, θα είναι ένα πιάτο που θα μπορείτε πλέον να ετοιμάζετε ανά πάσα σιγμή.

Jenny.Gr
https://blog.giallozafferano.it

Υλικά

300 γρ.αλεύρι 0

150ml νερό

3 γρ. μαγιά μπύρας

5 γρ. αλάτι

50 γρ. μπέικον

3 αυγά

2 κομμάτια μοτσαρέλα

Παρμεζάνα τριμμένη

Πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά, ξεκινάμε με την προετοιμασία της ζύμης για πίτσα. Σε ένα δοχείο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι με το νερό αραιωμένο μαζί με τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Όταν ενσωματωθεί καλά το αλεύρι, αλλά το μείγμα είναι ακόμα κοκκώδες και όχι τελείως ομοιογενές, προσθέτουμε το αλάτι και μετά συνεχίζουμε το ζύμωμα.

Όταν η ζύμη αποκτήσει ελαστική και ομοιογενή εμφάνιση, την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια παίρνουμε τη ζύμη και σχηματίζουμε τέσσερις μπάλες και στη συνέχεια τις αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου δύο-τρεις ώρες, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Μόλις περάσει ο χρόνος που απαιτείται για να φουσκώσει η ζύμη, ανοίγουμε με έναν πλάστη τις μπάλες σε μια αλευρωμένη επιφάνεια , προσθέτουμε τη μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους και ψήνουμε στον φούρνο στους 250°C για περίπου 5 λεπτά.

Όσο ψήνεται η βάση, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, αλατίζουμε και τα προσθέτουμε στη ζεστή πίτσα. Προσθέστε επίσης το μπέικον σε κύβους και μια γενναιόδωρη χούφτα πιπέρι. Τελειώνουμε το μαγείρεμα στον φούρνο για άλλα 10 λεπτά, προσέχοντας το ψήσιμο του αυγού. Βγάζουμε την πίτσα καρμπονάρα από το φούρνο και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.