COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αν έχεις 3 πατάτες και 1 αυγό στο σπίτι, ετοίμασε αυτή τη νόστιμη και γρήγορη συνταγή


JTeam

31 Οκτωβρίου 2023

Αν έχεις 3 πατάτες και 1 αυγό στο σπίτι, ετοίμασε αυτή τη νόστιμη και γρήγορη συνταγή
pexels
Θέλετε να ετοιμάσετε ένα γρήγορο και απλό πιάτο;

Η συνταγή για πατατοκροκέτες είναι τέλεια για αυτό τον σκοπό. Με απλά υλικά μπορείτε να ετοιμάσετε ένα νόστιμο και απλό πιάτο, που θα το λατρέψετε με την πρώτη μπουκιά. Ας δούμε τη συνταγή.

Υλικά

3 πατάτες

1 αυγό

3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού

Πάπρικα

Τριμμένη φρυγανιά

Μαϊντανός

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, μαζί με αλάτι. Στη συνέχεια ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και της μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και μετά τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα πάντα και μετά ενσωματώνουμε το άμυλο καλαμποκιού.

Σε αυτό το σημείο παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι από τη ζύμη μας και το πλάθουμε στα χέρια μας μέχρι να πάρουμε το σχήμα μιας επίπεδης κροκέτας. Στη συνέχεια τοποθετούμε την κροκέτα σε μια επιφάνεια εργασίας που έχουμε προηγουμένως πασπαλίσει με λίγο άμυλο καλαμποκιού. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να εξαντληθεί η ζύμη.

Ύστερα περνάμε τις κροκέτες από το αυγό, το αλάτι και την πάπρικα ανακατεμένα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια τις περνάμε από ένα μείγμα από τριμμένη φρυγανιά και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Το μόνο που μένει είναι να τηγανίσουμε τις κροκέτες πατάτας σε ένα τηγάνι που να περιέχει καυτό λάδι.

Όταν ροδίσουν τελείως, τις απολαμβάνουμε. Θα είναι νόστιμες και που δεν θα μπορείτε να σταματήσετε στη μια μπουκιά.

Καλή όρεξη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.