COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Currywurst: Η συνταγή για το πιο νόστιμο γερμανικό streetfood


JTeam

13 Νοεμβρίου 2023

Currywurst: Η συνταγή για το πιο νόστιμο γερμανικό streetfood
pexels
Το Currywurst, που προφέρεται Κάριβουρστ, είναι ένα παραδοσιακό γερμανικό καπνιστό λουκάνικο που βράζεται και στη συνέχεια τηγανίζεται και συνήθως το σερβίρεται σε φέτες με σάλτσα ντομάτας και με κάρυ.

Η ιστορία του Currywurst χρονολογείται από τη δεκαετία του 1940, όταν μια γυναίκα με το όνομα Herta Heuwer, ιδιοκτήτρια ενός περιπτέρου street food στο Βερολίνο, συνδύασε κέτσαπ, σκόνη κάρυ και άλλα συστατικά για να δημιουργήσει μια μοναδική σάλτσα για να συνοδεύσει το λουκάνικο της. Από τότε, το currywurst έχει γίνει σύμβολο της γερμανικής γαστρονομίας, το οποίο σερβίρεται σε πολλά εστιατόρια αλλά και ως street food σε όλη τη Γερμανία και όχι μόνο. Θα το απολαύσετε συνήθως σε πλαστικό ή χάρτινο πιατάκι παρέα με τηγανιτές πατάτες.

Σήμερα το Currywurst υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, με διαφορετικά λουκάνικα και σάλτσες, αλλά η μοναδική γεύση της σάλτσας κάρυ παραμένει αναλλοίωτη. Είναι ένα πραγματικό σύμβολο του γερμανικού street food και πολύ δημοφιλές σε υπαίθριες αγορές, σιδηροδρομικούς σταθμούς και εκθέσεις.

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ποτέ, ακολουθήστε τη συνταγή μας για να μην χάσετε την ευκαιρία να γευτείτε αυτή τη νόστιμη βορειοευρωπαϊκή λιχουδιά.

Jenny.Gr
www.ricettealvolo.it

Υλικά

4 γερμανικά λουκάνικα (Bratwurst ή Bockwurst)

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

1 φλιτζάνι κέτσαπ

1/2 φλιτζάνι νερό

2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε μέσα τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για άλλο ένα λεπτό, ανακατεύοντας συχνά.

Ύστερα προσθέτουμε την κέτσαπ, το νερό, τη σκόνη κάρυ, την πάπρικα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουν βράση.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Εν τω μεταξύ, ψήνουμε τα λουκάνικα σε τηγάνι ή στη σχάρα, γυρίζοντάς τα συχνά μέχρι να ψηθούν καλά. Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια 2-3 εκ. περίπου, τα βάζουμε στη σάλτσα κάρυ και τα βράζουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά. Μεταφέρετε το currywurst σε ένα πιάτο και σερβίρουμε όσο ακόμα είναι ζεστό.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.