COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αλμυρό στρούντελ με τυρί και μανιτάρια


JTeam

16 Νοεμβρίου 2023

Αλμυρό στρούντελ με τυρί και μανιτάρια
www.ricettedalmondo.it
Το στρούντελ με ζαμπόν, τυρί και μανιτάρια είναι μια απλή αλλά και πολύ νόστιμη συνταγή.

Το στρούντελ είναι εξαιρετικό για να ετοιμάσετε ένα γρήγορο δείπνο όταν καλέσει φίλους στο σπίτι τελευταία στιγμή και θέλετε να τους έχετε μια ευχάριστη γευστική έκπληξη. Αφράτο και πεντανόστιμο θα εκπλήξει τους πάντες.

Υλικά

1 ρολό σφολιάτας

500 γρ. μανιτάρια

200 γρ ζαμπόν

150 γρ. τυρί κίτρινο που λιώνει

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι

Για το βούρτσισμα

1 κρόκος αυγού

1 κουταλιά της σούπας γάλα

Για να πασπαλίσω

Σουσάμι

Jenny.Gr
www.ricettedalmondo.it

Εκτέλεση

Ξεκινάμε προετοιμάζοντας τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε το λάδι με μια σκελίδα σκόρδο και όταν πάρει γεύση προσθέτουμε τα μανιτάρια . Μαγειρεύουμεα για περίπου 10-15 λεπτά (προσαρμόστε επίσης με βάση το μέγεθος των μανιταριών και θυμηθείτε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος αν τα μανιτάρια είναι κατεψυγμένα, σε κάθε περίπτωση είναι έτοιμα μόλις στεγνώσουν λίγο οι χυμοί του μαγειρέματος).

Όταν κρυώσουν τα μανιτάρια, ανοίγουμε τη σφολιάτα , τοποθετούμε από πάνω τις φέτες από το ζαμπόν , τα μανιτάρια και τα κομμάτια του τυριού. Τυλίγουμε το στρούντελ, το κλείνουμε και σφραγίζουμε καλά τις άκρες.

Χαράσουμε την επιφάνεια του στρούντελ με ένα μαχαίρι, κάνοντας εγκάρσιες τομές, αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο γάλα , πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου , χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία στο 180 μετά τα πρώτα 10-15 λεπτά. Ελέγχουμε ότι το στρούντελ έχει ροδίσει, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.