COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμη πίτσα με κρέμα κολοκύθας και ντοματίνια


JTeam

22 Νοεμβρίου 2023

Πεντανόστιμη πίτσα με κρέμα κολοκύθας και ντοματίνια
www.soniaperonaci.it
Η πιο νόστιμη σπιτική πίτσα...μια δοκιμή θα σας πείσει.

Η πίτσα κάποτε θεωρούνταν ένα φτωχό πιάτο και τις περισσότερες καταναλώνονταν και ως street food, σήμερα όμως έχει μετατραπεί όλο και περισσότερο σε μια γκουρμέ συνταγή αντάξια των καλύτερων εστιατορίων.

Τίποτα δεν σας εμποδίζει να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας και να την ετοιμάσετε στο σπίτι. Σας προσφέρουμε τη δική μας εκδοχή με ένα φθινοπωρινό χρώμα και γεύση που θα σας ξετρελάνει.

Υλικά

Για τη βάση

500 γρ. αλεύρι

320 γρ. νερό

20 γρ. ελαιόλαδο

4 γρ. μαγιά μπύρας

10 γρ. αλάτι

Για τη γέμιση

700 γρ. κολοκύθα

100 γρ. Ταλέτζιο

40 γρ. σπεκ

1 κιλό ντοματίνια

1 σκελίδα σκόρδο

4 κλαδάκια θυμάρι

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Τοποθετούμε το αλεύρι και τη μαγιά στο μπολ του πλανητικού μίξερ που έχει τοποθετηθεί ο γάντζος. Διαλύουμε το αλάτι στο νερό, προσθέτουμε και το λάδι και τα ρίχνουμε όλα σιγά σιγά στο μίξερ που είναι σε λειτουργία.

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη μέχρι να απορροφηθούν τελείως τα υγρά και μέχρι η ζύμη να έχει την τάση να στρίβει γύρω από το γάντζο και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Σε αυτό το σημείο τη μεταφέρουμε σε μια καλά λαδωμένη επιφάνεια εργασίας, τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και πλάθουμε το καθένα σε μπάλα. Τοποθετούμε τις δύο μπάλες σε δύο μπολάκια αλειμμένα με λάδι και σκεπασμένα με μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 2 ώρες στον σβηστό φούρνο.

Μόλις περάσει ο χρόνος που υποδεικνύεται, βάζουμε την κάθε μπάλα ζύμης σε ένα καλά λαδωμένο ταψί, απλώνοντάς τη με τα δάχτυλά μας. Τις ξαναβάζουμε να φουσκώσουν στον σβηστό φούρνο για άλλη μια ώρα.

Για τη γέμιση: Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες πάχους 1 εκ., αφαιρώντας τη φλούδα και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Προσθέτουμε από πάνω λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια, όσο είναι ακόμα ζεστή η κολοκύθα τη χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα (αν χρειαστεί μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζωμό λαχανικών για να γίνει κρεμώδης). Αλατοπιπερώνουμε και την κρατάμε στην άκρη.

Κόβουμε τι τυρί σε κομμάτια και το σπεκ σε λωρίδες και τα κρατάμε στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, αφού το έχουμε ψιλοκόψει, μαζί με το θυμάρι. Όταν αρωματιστεί το λάδι προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα κλωναράκια θυμαριού και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βγάζετε τις βάσεις (για δεύτερη φορά) από τον φούρνο και γεμίζουμε την καθεμία με ντοματίνια. Ψήνουμε στον φούρνο στους 250 βαθμούς για 10 λεπτά, στη συνέχεια συμπληρώνουμε τη γέμιση μοιράζοντας την κρέμα κολοκύθας, το τυρί και το σπεκ σε κάθε ζύμη. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μετά βγάζουμε από τν φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και συμπληρώνουμε με λίγες σταγόνες λάδι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.