COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Το απίθανο κόλπο για να φτιάξεις το πιο τραγανό μπέικον


JTeam

24 Νοεμβρίου 2023

Το απίθανο κόλπο για να φτιάξεις το πιο τραγανό μπέικον
unsplash
Δεν υπάρχει μόνο μία συνταγή για να φτιάξετε τραγανό μπέικον, αλλά πολλές τεχνικές και μερικά απλά κόλπα που μας βοηθούν για να έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Είτε είναι στον φούρνο είτε στο τηγάνι, το σημαντικό είναι ότι είναι τραγανό.

Το μπέικον είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αμερικανικού πρωινού και χρησιμοποιείται επίσης για τον εμπλουτισμό πολύ διαφορετικών πιάτων. Όταν το αγοράζουμε πρέπει να προσέχουμε να μην το μπερδεύουμε με κάποιο άλλο αλλαντικό. Το μπέικον, στην πραγματικότητα λαμβάνεται από την κοιλιά του χοίρου ή από άλλα κοψίματα όπως ο λαιμός και ο μηρός. Το κρέας αλατίζεται και ωριμάζει για πολύ μικρή περίοδο. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο τρώγεται αποκλειστικά μαγειρεμένο, ή μάλλον τραγανό.

Πώς να μαγειρέψετε μπέικον στο τηγάνι και στον φούρνο

Για να έχουμε τραγανό μπέικον μπορούμε να το ψήσουμε στο τηγάνι ή στον φούρνο. Το μαγείρεμα του σε τηγάνι είναι σίγουρα το πιο γρήγορο: για τέλειο αποτέλεσμα, αφήστε τις φέτες μπέικον σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις ψήσετε. Τις τοποθετούμε σε ένα κρύο αντικολλητικό τηγάνι και ανάβουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Μετά από λίγο το λίπος θα αρχίσει να λιώνει. Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά, γυρίστε τις φέτες και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά. Αν τις θέλετε ακόμα πιο τραγανές, απλά συνεχίζετε το μαγείρεμα προσέχοντας να μην καούν. Με αυτό τον τρόπο είναι νόστιμες και μπορούν να συνοδέψουν μια ομελέτα, το σάντουιτς, το χάμπουργκερ και τις αλμυρές τηγανίτες .

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να μαγειρέψετε το μπέικον στον φούρνο είναι να χρησιμοποιήσετε τη σχάρα. Τοποθετήστε τις φέτες μπέικον στη σχάρα τοποθετημένη πάνω από ένα ταψί (το οποίο θα χρησιμεύσει για να μαζέψει το λίπος που λιώνει κατά το μαγείρεμα). Οι φέτες δεν πρέπει να επικαλύπτονται. Ψήνετε για 4-6 λεπτά, γυρίζετε τις φέτες και ψήνετε για άλλα 2-3 λεπτά.

Jenny.Gr
unsplash

Πώς να ετοιμάσετε τραγανό μπέικον

Υπάρχει μια αλάνθαστη μέθοδος για να αποκτήσετε εξαιρετικά τραγανό μπέικον. Απλώς τοποθετήστε τις φέτες σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, στη συνέχεια καλύψτε τις με μια άλλη στρώση χαρτιού ψησίματος και βάλτε ένα άλλο ταψί από πάνω για να ισιώσουν. Χρησιμοποιούμε ένα βάρος, όπως μια άδεια κατσαρόλα ή ταψί, για να κρατάμε το μπέικον πατημένο κατά το μαγείρεμα. Ψήνουμε στους 200°C για 15-20 λεπτά και το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο. Μόλις είναι έτοιμο, μπορούμε να θρυμματίσουμε το τραγανό μπέικον σε σαλάτες και σούπες για μια ακαταμάχητα τραγανή πινελιά .

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.