COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για αλμυρό κέικ με ψωμί


JTeam

25 Νοεμβρίου 2023

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για αλμυρό κέικ με ψωμί
https://www.soniaperonaci.it/torta-salata-di-pane/
Πόσες φορές σας έχει περισσέψει ψωμί και δεν ξέρετε τι να το κάνετε; Σε εμάς πολύ συχνά, επίσης επειδή αγαπάμε το καλό ψωμί, γι αυτό όταν βρίσκουμε το αγαπημένο μας δεν μπορούμε να αντισταθούμε.

Αλλά μην ανησυχείτε εάν έχετε πολύ ψωμί και δεν ξέρετε τι να το κάνετε, γιατί μια από τις ομορφιές της μαγειρικής είναι η δυνατότητα, με αρκετή δόση εφευρετικότητας και λίγη δουλειά, να μεταμορφώσεις ό,τι περισσεύει σε ένα νόστιμο πιάτο.

Εδώ είναι η συνταγή για το αλμυρό κέικ ψωμιού που μπορείτε να προσθέσετε ό,τι έχετε διαθέσιμο και ετοιμαστείτε να δεχτείτε το χειροκρότημα των καλεσμένων σας, γιατί είναι τόσο καλό που θα καταπλήξει τους πάντες.

Υλικά

500 γρ. ψωμί

100 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα

120 γρ σαλάμι κομμένα σε κύβους

100 γρ. κίτρινο τυρί κομμένο σε κύβους

700 ml γάλα

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

3 αυγά

4 κλωνάρια φρέσκο ​​θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

Βούτυρο

Jenny.Gr
https://www.soniaperonaci.it/torta-salata-di-pane/

Εκτέλεση

Κόβουμε πρώτα το ψωμί σε κύβους και μετά το μαακαλώνουμε το βυθίζοντάς το σε ζεστό γάλα για περίπου 20 λεπτά. Μόλις το ψωμί απορροφήσει καλά το γάλα, το πολτοποιούμε με τα χέρια μας και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια με τον τρίφτη στις μεγάλες τρύπες, κόβουμε το τυρί και το σαλάμι σε κύβους και πλένουμε τα κλωνάρια θυμαριού. Συνδυάζουμε αυτά τα υλικά με το ψωμί, προσθέτουμε τα αυγά, το τριμμένο τυρί και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, ώστε να αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους και να μοιράζονται ομοιόμορφα στη ζύμη.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος τον πάτο της φόρμας του κέικ, βουτυρώνουμε καλά τα πλαϊνά και μεταφέρουμε το μείγμα, ισοπεδώνοντάς το καλά με ένα κουτάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50/60 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν βγάλουμε το κέικ από τη φόρμα.

Εάν δεν το καταναλώσετε αμέσως, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για 3 ημέρες και να το ξαναζεστάνετε στον φούρνο πριν το καταναλώσετε. Αν σας περισσέψει, μπορείτε να το καταψύξετε. Σε αυτή την περίπτωση σας συμβουλεύουμε να το κόψετε σε φέτες πριν το βάλετε στην κατάψυξη.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.