COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πίτσα τηγανητή: Εντελώς διαφορετική, άκρως ιδιαίτερη και νόστιμη


JTeam

29 Νοεμβρίου 2023

Πίτσα τηγανητή: Εντελώς διαφορετική, άκρως ιδιαίτερη και νόστιμη
www.soniaperonaci.it
Η αγάπη μας για την πίτσα είναι πραγματικά απεριόριστη και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να λείπει από τις συνταγές μας, η βασίλισσα της ναπολιτάνικης κουζίνας: η τηγανητή πίτσα

Στα σοκάκια της Νάπολης είναι η τηγανητή πίτσα πραγματικό must, ένα πανταχού παρόν κλασικό φαγητό που δεν πρέπει να χάσει κανένας. Εξάλλου, δεν χρειάζεται περιγραφές, γιατί, πιστέψτε μας, μιλάει κυριολεκτικά από μόνο της: το σωστό ζύμωμα, η γέμιση που αποκαλύπτεται με την πρώτη μπουκιά και το τηγάνισμα που δημιουργεί ένα άκρως ιδιαίτερο και πεντανόστιμο αποτέλεσμα.

Αυτό το street food έχει απαθανατιστεί σε αρκετές ταινίες, έχει εγκωμιαστεί από ποιητές και πάντα θαυμάζεται από τους «λάτρεις της πίτσας». Και αν το δοκιμάσετε θα καταλάβετε αμέσως τον λόγο. Παρακάτω σας προσφέρουμε τη συνταγή μας, η οποία θα μπει επίσημα στην κουζίνα σας και στην πρώτη δεκάδα των αγαπημένων σας πιάτων.

Υλικά

Για τη ζύμη

430 γρ. 00 αλεύρι

260 γρ. νερό

7 γρ. αφυδατωμένη μαγιά μπύρας

10 γρ. αλάτι

Για τη γέμιση

400 γρ. βουβαλίσια ρικότα

120 γρ. μορταδέλα κομμένη σε κύβους

120 γρ. σαλάμι πικάντικο

16 φύλλα βασιλικό

120 γρ. μοτσαρέλα

Για το τηγάνισμα

2,5/3 λ φυστικέλαιο

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Βάζουμε τη μαγιά στο μπολ του πλανητικού μίξερ με το γάντζο, προσθέτουμε το νερό και ξεκινάμε να ανακατεύουμε, προσθέτοντας σταδιακά το μισό αλεύρι και το αλάτι. Μόλις ανακατευτεί το μείγμα, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Όταν έχει στρίψει γύρω από το γάντζο και ξεκολλήσει τελείως από τα πλαϊνά του μπολ, βάζουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά. Τέλος τη χωρίζουμε τη σε 4 κομμάτια.

Από αυτά τα κομμάτια, σχηματίζουμε 4 μπάλες, τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τις αφήνουμε να φουσκώσουν στε σβηστό φούρνο για 2μιση ώρες.

Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβουμε τη μοτσαρέλα. Κόβουμε και τη ρικότα σε μικρά κομμάτια και την μαλακώνουμε σε 1 ή 2 κουταλιές της σούπας νερό για να γίνει κρεμώδης. Όταν φουσκώσουν οι μπάλες, τις απλώνουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας με τη βοήθεια του πλάστη τις ανοίγουμε να σχηματίσουν κύκλους με περιφέρεια 30 εκ.

Για τη γέμιση

Τοποθετήστε 100 γρ. ρικότα το κέντρο της κάθε ζύμης, κρατώντας τουλάχιστον 3 cm μακριά από τις άκρες. Προσθέτουμε 60 γραμμάρια μοτσαρέλα και 4 φύλλα φρέσκου βασιλικού κομμένα με τα χέρια μας. Στις δύο από τις ζύμες προσθέτουμε 60 γρ. μορταδέλα κομμένη και στις άλλες δύο 60 γρ πικάντικο σαλάμι. Κλείνουμε τις πίτσες επικαλύπτοντας τις άκρες της ζύμης και σχηματίζοντας μισοφέγγαρο, σφραγίζουμε καλά τις άκρες πιέζοντάς τις με τα δάχτυλά μας.

Για το μαγείρεμα

Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι, το οποίο πρέπει να χωράει μια τηγανητή πίτσα απλωμένη (διαμέτρου περίπου 40 cm), μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία 175 βαθμούς.

Πιάνουμε την πίτσα από τις άκρες και την τραβάμε απαλά κατά μερικά εκατοστά και στη συνέχεια τη βάζουμε στο λάδι και τη καλύπτουμε συνέχεια με τη βοήθεια μιας κουτάλας για να πάρει χρώμα ομοιόμορφα.

Μετά από λίγα λεπτά, γυρίζουμε την πίτσα από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το τηγάνισμα και μετά μόλις ροδίσει, τη στραγγίζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας και τηγανίζουμε τις άλλες 3 με τον ίδιο τρόπο.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.