COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

3 γρήγορα και νόστιμα ορεκτικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι


JTeam

15 Δεκεμβρίου 2023

3 γρήγορα και νόστιμα ορεκτικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
www.soniaperonaci.it
Τρεις πανεύκολες και νόστιμες συνταγές ιδανικές για να εμπλουτίσουν τα γιορτινά τραπέζια.

Όταν πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, μαζί με τη βιασύνη για την αγορά των δώρων, ξεκινά και η αναζήτηση των τέλειων συνταγών για το γιορτινό τραπέζι. Και ειδικά όταν έχουμε πολλούς καλεσμένους, αυτό που χρειαζόμαστε είναι πιάτα που ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα αλλά ταυτόχρονα είναι γευστικά και κάνουν καλή εντύπωση. Θέλουμε λοιπόν να σας δείξουμε 3 γρήγορα και νόστιμα ορεκτικά για τις γιορτές που, πιστέψτε μας, θα καταπλήξουν τους καλεσμένους σας.

Το πρώτο ορεκτικό είναι τραγανές φωλιές σφολιάτας γεμιστές μορταδέλα και φιστίκι. Η προετοιμασία είναι πολύ απλή και δεν απαιτεί μαγείρεμα. Το δεύτερο ορεκτικό που σκεφτήκαμε είναι μια πραγματική απόλαυση: Σουβλάκια γαρίδας και μπέικον. Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ τον συνδυασμό «θάλασσα και βουνό», σας προτείνουμε να το κάνετε, γιατί η γλυκιά γεύση της γαρίδας ταιριάζει τέλεια με την έντονη γεύση του μπέικον. Επίσης σε αυτή την περίπτωση η προετοιμασία είναι πραγματικά παιχνιδάκι..

Το τρίτο ορεκτικό αυτής της γευστικής τριάδας είναι οι μπρουσκέτες με μια γέμιση που συνδυάζει δύο συστατικά που δημιουργούν μια γευστική πανδαισία: τόνος και κρεμμύδια.

Είστε έτοιμοι να καταπλήξετε τους καλεσμένους σας; Έλατε να ετοιμάσουμε μαζί αυτά τα 3 γρήγορα και νόστιμα ορεκτικά.

Τραγανές φωλιές σφολιάτας γεμιστές μορταδέλα και φιστίκι

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Υλικά

12 βολοβάν (τραγανές φωλιές σφολιάτας)

200 γρ μορταδέλα σε κύβους

100 γρ μαλακό κατσικίσιο τυρί

20 γρ γάλα

Βαλσάμικο ξύδι

Ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την αλμυρή μους, χτυπώντας τη μορταδέλα στο μίξερ. Προσθέτουμε επίσης το τυρλι, το γάλα, λίγο λάδι και αλατίζουμε. Χτυπάμε ξανά τα πάντα μέχρι το μείγμα να πάρει την υφή μιας μους. Σε αυτό το σημείο βάζουμε τη μους σε ένα σακουλάκι ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τις φωλιές σφολιάτας και δίνουμε μια ιδιαίτερη πινελιά ρίχνοντας από πάνω λίγο γλάσο βαλσάμικου. Τέλος διακοσμούμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

Καλή απόλαυση.

Σουβλάκια με γαρίδες και μπεκον

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Υλικά

24 γαρίδες καθαρισμένες

24 φέτες μπέικον

Ψητές πιπεριές

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Πρώτα τυλίγουμε κάθε γαρίδα σε μια φέτα μπέικον. Παίρνουμε ένα ξύλινο ξυλάκι και προσθέτουμε, με αυτή τη σειρά: ένα μικρό κομμάτι πιπεριάς, μια γαρίδα, ένα άλλο κομμάτι πιπέρι, μια άλλη γαρίδα. Προχωράμε έτσι μέχρι να έχουμε 4 γαρίδες και 5 κομμάτια πιπεριά σε κάθε σουβλάκι.

Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ρίχνουμε λίγο λάδι και μια πρέζα αλάτι. Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτάΤα σουβλάκια γαρίδας και μπέικον είναι έτοιμα να ευχαριστήσουν τους καλεσμένους μας.

Καλή απόλαυση

Μπρουσκέτες με τόνο και κρεμμύδι

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Υλικά

6 φέτες ψωμί

150 γρ. τυρί που απλώνεται

150 γρ τόνο σε λάδι στραγγισμένος

100 γρ. κρεμμύδια

Μαϊντανός ψιλοκομμένος κατά προτίμηση

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Βαλσάμικο ξύδι γλάσ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε φρυγανίζοντας το ψωμί. Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο λάδι και τις αφήνουμε να ψηθούν στον φούρνο στους 200°C για 10-15 λεπτά.

Στο μεταξύ, βάζουμε το τυρί σε ένα μπολ, μαζί με λάδι, αλάτι και πιπέρι και το ανακατεύουμε. Βγάζουμε το ψωμί από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και μετά απλώνουμε από πάνω το τυρί. Στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνω τον τόνο, τα κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια και λίγο ξύδι.

Τέλος, γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε τις πεντανόστιμες μπρουσκέτες.

Συμβουλή

Και τα τρία ορεκτικά μπορούν να ετοιμαστούν εκ των προτέρων, ακόμα και λίγες ώρες πριν το σερβίρισμα, και να διατηρηθούν καλά σκεπασμένα στο ψυγείο. Αλλά η συμβουλή μας είναι να μαγειρέψετε τα σουβλάκια γαρίδας και μπέικον την τελευταία στιγμή και να τα απολαύσετε όσο είναι ακόμα ζεστά.

Όσον αφορά τις σφολιάτες με μορταδέλα και φιστίκι, μπορούμε φυσικά να τις ετοιμάσουμε με πολλούς τρόπους, διαφοροποιώντας την αλμυρή μους και ετοιμάζοντας μια με σολομό ή τόνο, γαρνίροντας σε αυτήν την περίπτωση με μερικές φέτες λεμονιού.

Τέλος οι μπρουσκέτες με τόνο και κρεμμύδι είναι σίγουρα η πιο ευέλικτη και προσαρμόσιμη συνταγή, γιατί πορούμε να δημιουργήσουμε πολλές παραλλαγές τροποποιώντας τη γέμιση, το είδος του ψωμιού κ.λπ. Μπορούμε επίσης να καρυκεύσουμε το τυρί με μερικά αρωματικά βότανα, όπως θυμάρι ή σχοινόπρασο, ή να χρησιμοποιήσουμε καπνιστό σολομό αντί για τόνο. Αν θέλουμε για μια χορτοφαγική εκδοχή, αντί για τόνο μπορούμε να βάλουμε κολοκυθάκια ή άλλα ψητά λαχανικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.