COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμο χορτοφαγικό ταρτάρ


JTeam

16 Δεκεμβρίου 2023

Πεντανόστιμο χορτοφαγικό ταρτάρ
www.passionfood.it
Η γεύση και η συνοχή του σημερινού χορτοφαγικού ταρτάρ δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από εκείνη του κρέατος.

Το παραδοσιακό ταρτάρ φτιάχνεται από μοσχαρίσιο κρέας, αλλά μπορείτε να το ετοιμάσετε και με λαχανικά. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει τότε φτιάξτε μαζί μας την παρακάτω συνταγή και θα ενθουσιαστείτε.

Υλικά

100 γρ αποξηραμένη σόγια

3 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη

1 αγγουράκι τουρσί

10 πράσινες ελιές

1 μελιτζάνα

1 κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Τον χυμό από ένα μικρό βρασμένο παντζάρι

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Ταμπάσκο για γεύση

Jenny.Gr
www.passionfood.it

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τη σόγια όλη τη νύχτα σε κρύο νερό. Την επόμενη μέρα τη στραγγίζουμε από το νερό, την ξεπλένουμε και την ανακατεύουμε πολύ καλά μαζί με 1/2 λίτρο νερό. Μετά ρίχνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για 25 λεπτά. Στη συνέχεια το φιλτράρουμε, χωρίζοντας το υγρό μέρος («γάλα σόγιας», το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για άλλες παρασκευές) από το στερεό, το οποίο ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Κόβουμε τη μελιτζάνα στη μέση, τη βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο λάδι και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Μόλις ψηθεί, ξύνουμε τη σάρκα με ένα κουτάλι και την αφήνουμε να στραγγίξει για περίπου 15 λεπτά και την προσθέτουμε στη σόγια.

Ψιλοκόβουμε τις ελιές, την κάπαρη, τα κρεμμύδια και το αγγουράκι τουρσί και τα βάζουμε στο μπολ μαζί με τη σόγια, προσθέτουμε επίσης την κέτσαπ, τη μουστάρδα, τον χυμό από το παντζάρι, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι αν χρειαστεί.

Σερβίρουμε το ταρτάρ λαχανικών χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό τσέρκι ζαχαροπλαστικής και διακοσμώντας όπως με μουστάρδα ή λαχανικά.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.