COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πιο νόστιμα ατομικά κεκάκια με φέτα, φιστίκια και βασιλικό


JTeam

7 Ιανουαρίου 2024

Τα πιο νόστιμα ατομικά κεκάκια με φέτα, φιστίκια και βασιλικό
www.fiordifrolla.it
Ψάχνετε λαχταριστά και πεντανόστιμα κεκάκια; Αυτά τα ατομικά κέικ με φέτα, φιστίκια και βασιλικό είναι αυτό που αναζητάτε.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα σημερινά πεντανόστιμα κεκάκια. Μια δοκιμή θα πείσει και τους πιο απαιτητικούς.

Υλικά

120 γρ αλεύρι 00

100 γρ τυρί φέτα κομμένη σε κύβους

50 γρ φιστίκια

50 ml ελαιόλαδο

50 ml πλήρες γάλα

2 ολόκληρα αυγά

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

½ φακελάκι μαγιά

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.fiordifrolla.it

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα μαζί με το παρθένο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Τώρα ενσωματώνουμε το αλεύρι και τη μαγιά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε κύβους (αφού την αλευρώσετε ελαφρά για να μην πέσει στον πάτο κατά το ψήσιμο), τα καλά πλυμένα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα με τα χέρια μας και τα φιστίκια.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα πάντα μαζί με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα (σε αυτή τη φάση είναι πολύ σημαντικό να μην χρησιμοποιήσετε μηχανική συσκευή, όπως ηλεκτρικό σύρμα ή πλανητικό μίξερ).

Αδειάζουμε το μείγμα σε 4 βουτυρωμένα και αλευρωμένα φορμάκια για μίνι κέικ και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά ή σε κάθε περίπτωση μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα. . Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και μετά τα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.