COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Γουακαμόλε: Η συνταγή για το πιο διάσημο μεξικάνικο dip


JTeam

20 Ιανουαρίου 2024

Γουακαμόλε: Η συνταγή για το πιο διάσημο μεξικάνικο dip
pexels
Το πιο γευστικό dip που πάει τέλεια με nachos και μεξικάνικα ποτά.

Αν αγαπάτε τη νοτιοαμερικανική κουζίνα, σίγουρα θα γνωρίζετε το γουακαμόλε , το πιο διάσημο dip της μεξικάνικης κουζίνας, που φτιάχνεται με αβοκάντο, κρεμμύδια, ντομάτες, λάιμ και πιπεριά τσίλι και χρησιμοποιείται παραδοσιακά για να γεμίσει τα τυπικά φαγητά του δρόμου, όπως τάκος, τορτίγιες και fajitas καθώς και για να συνοδεύσετε τραγανά σνακ όπως nachos . Ωστόσο, τίποτα δεν το εμποδίζει να μετατραπεί σε καρύκευμα και για άλλα διεθνή πιάτα, όπως τα μπέργκερ. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα το ερωτευτείτε.

Υλικά

400 γρ. ώριμο αβοκάντο

10 γρ. κρεμμύδι

1 ντομάτα

Ο χυμός από 1 λάιμ

1 φρέσκια πικάντικη πιπεριά τσίλι

20 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Jenny.Gr
pexels

Εκτέλεση

Η παρασκευή του γουακαμόλε είναι πολύ απλή. Ξεκινάμε να καθαρίζουμε το αβοκάντο, στη συνέχεια το κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Παίρνουμε τη σάρκα του αβοκάντο με ένα κουτάλι, τη μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.

Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, συνεχίζουμε ξεφλουδίζοντας και ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και στη συνέχεια τα βάζουμε όλα στο μπολ με το αβοκάντο.

Πλένουμε και καθαρίζουμε την πιπεριά τσίλι και την κόβουμε στη μέση κατά μήκος για να φύγουν όλοι οι εσωτερικοί σπόροι. Την ψιλοκόβουμε και την προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι ανάλογα με τα γούστα μας.

Τέλος το λάιμ: Παίρνουμε τον χυμό και τον προσθέτουμε στο αβοκάντο μαζί με το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

Μπορείτε να καταναλώσετε αμέσως το γουακαμόλε ή να το φυλάξετε στο ψυγείο, ερμητικά κλεισμένο σε αεροστεγές δοχείο, μέχρι την επόμενη μέρα. Λάβετε υπόψη ότι όσο περισσότερος χρόνος περνά, τόσο περισσότερο το αβοκάντο τείνει να μαυρίζει λόγω της οξείδωσης παρά την παρουσία χυμού λάιμ. Δεν συνιστούμε την κατάψυξη.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.