COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμη συνταγή για ρολάκια φέτας τυλιχτά σε φύλλο κρούστας


JTeam

22 Ιανουαρίου 2024

Πεντανόστιμη συνταγή για ρολάκια φέτας τυλιχτά σε φύλλο κρούστας
www.fattoincasadabenedetta.it
Το απόλυτο ορεκτικό.

Η φέτα σε φύλλο είναι μια νόστιμη συνταγή, μπορεί να παρασκευαστεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό ή συνοδευτικό. Για να φτιάξουμε αυτό το πιάτο θα χρειαστούμε πολύ λίγα υλικά, όλα εύκολα και διαθέσιμα στο σούπερ μάρκετ.

Πρωταγωνιστής της συνταγής μας είναι η φέτα, το πιο γνωστό ελληνικό τυρί που μας επιτρέπει να ετοιμάζουμε ακαταμάχητα πιάτα. Τυλίξτε το αγαπημένο ελληνικό τυρί τη φέτα σε τραγανό φύλλο κρούστας και πασπαλίστε με μέλι και σουσάμι.

Υλικά

250 γρ. φέτα

200 γρ. φύλλα κρούστας για πίτες

Ελαιόλαδο

Σουσάμι

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Παίρνουμε τη φέτα και τη στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Μετά την κόβουμε σε φέτες, ώστε να μην είναι ούτε πολύ λεπτές, ούτε πολύ χοντρές.

Στρώνουμε ένα φύλλο ζύμης φύλλου στο χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αλείφουμε με το πινέλο της κουζίνας. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία άλλες δύο φορές για να δημιουργήσουμε ένα στρώμα με τρία φύλλα. Κόβουμε τα φύλλα σε τρία μέρη για να αποκτήσουμε τρία μακρόστενα ορθογώνια. Βάζουμε ένα κομμάτι φέτα και τυλίγουμε για να δημιουργήσουμε τα ρολάκια. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει η φέτα.

Τοποθετούμε ρολάκια μας σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε λίγο σουσάμι για διακόσμηση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.

Αν θέλουμε μπορούμε να σερβίρουμε τη φέτα με λίγο μέλι που δημιουργεί μια νόστιμη αντίθεση.

Συμβουλή

Η φέτα είναι ένα πολύ συμπαγές τυρί και είναι τέλειο για αυτή τη συνταγή. Όσοι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη μπορούν να χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια φέτα χωρίς λακτόζη που μπορεί να βρεθεί αρκετά εύκολα στα σούπερ μάρκετ. Όσοι ακολουθούν μια vegan διατροφή μπορούν να χρησιμοποιούν vegan φέτα.

Τα ρολάκια είναι πολύ τραγανά και διατηρούνται πολύ καλά ακόμα και για λίγες ώρες, διατηρώντας τα καλυμμένα σε θερμοκρασία δωματίου. Την επόμενη μέρα θα είναι ακόμα καλά αλλά θα χάσουν λίγο την τραγανότητά τους. Σε αυτή την περίπτωση ας τα διατηρήσουμε στο ψυγείο και μετά τα ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά στη φριτέζα πριν τα σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.

TAGS