Το σημερινό πιάτο θα σας κατακτήσει αμέσως με το έντονο χρώμα του, την κρεμώδη υφή και τη μοναδική του γεύση. Ένα ισορροπημένο ριζότο παντζαριού χάρη στην προσθήκη ξύσμα λεμονιού , τυριού και πιπεριού που δίνουν φρεσκάδα και χαρακτήρα στο πιάτο.
Το ριζότο με παντζάρι είναι ένα νόστιμο και θεαματικό πιάτο, ιδανικό για να το σερβίρετε τόσο σε ειδικές περιστάσεις, αλλά και ως λύση της τελευταίας στιγμής γιατί είναι πολύ εύκολο να το ετοιμάσετε. Ακολουθήστε τη διαδικασία και τις συμβουλές βήμα προς βήμα για να ετοιμάσετε ένα εξαιρετικό ριζότο παντζάρι.
160 γρ. ρύζι για ριζότο
500 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
140 γρ. προμαγειρεμένα παντζάρια
1/2 μικρό κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λευκό κρασί για γεύση
25 γρ παρμεζάνα
Αλάτι
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι μέχρι να γίνει διάφανο. Ύστερα προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε. Μετά από λίγο ρίχνουμε το λευκό κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί και μετά προσθέτουμε μία ή δύο κουτάλες ζεστό ζωμό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε κι άλλο όταν εξατμιστεί ο προηγούμενος. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να είναι έτοιμο το ριζότο.
Εν τω μεταξύ παίρνουμε τα παντζάρια και τα χτυπάμε στο πλέντερ μέχρι να έχουμε μια κρέμα. Δυο λεπτά αφού είναι έτοιμο το ρύζι, προσθέτουμε τον πουρέ παντζαριού και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να ζεσταθεί και μετά σβήνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε στην άκρη από ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι (πολύ λίγο), το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες ριζότο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.