COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Υπέροχο ταρτάρ με ψητά λαχανικά


JTeam

25 Φεβρουαρίου 2024

Υπέροχο ταρτάρ με ψητά λαχανικά
www.soniaperonaci.it
Αν δεν έχετε ποτέ δοκιμάσει ταρτάρ λαχανικών,  τότε φτιάξτε μαζί μας την παρακάτω συνταγή και θα ενθουσιαστείτε.

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει το ταρτάρ με κρέας ή ψάρι, όμως μπορεί να γίνει και με λαχανικά και είναι εξίσου νόστιμο. Εάν δεν τρώτε κρέας ή απλά θέλετε κάτι διαφορετικό δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τη σημερινή μας συνταγή.

Υλικά

60 γρ. κολοκυθάκια

60 γρ. μελιτζάνες

60 γρ. κόκκινες πιπεριές

60 γρ. κίτρινες πιπεριές

30 γρ. αλατισμένη κάπαρη

50 λιαστές ντομάτες σε λάδι

1 σκελίδα σκόρδο

20 γρ. αμύγδαλο σε νιφάδες

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Ξεκινάμε μαγειρεύοντας τα λαχανικά. Πλένουμε καλά τα λαχανικά και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Στη συνέχεια, κόβουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές στα τέσσερα.

Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα ψήνουμε στον φούρνο στο γκριλ για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά. Καθώς είναι έτοιμα, τα κρατάμε στην άκρη σε ένα πιάτο.

Τώρα που έχουν κρυώσει τα ψητά λαχανικά, τα κόβουμε πρώτα σε λωρίδες και μετά σε πολύ μικρούς κύβους. Τοποθετούμε τα πάντα σε ένα μεγάλο μπολ. Αφαλατίζουμε την κάπαρη και την ψιλοκόβουμε, συνεχίζουμε με τις λιαστές ντομάτες σε λάδι και το σκόρδο και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στα λαχανικά.

Προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι αν χρειάζεται, πιπέρι και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Σε αυτό το σημείο, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μερικά αρωματικά βότανα: προτείνουμε, για παράδειγμα, λίγη αποξηραμένη ρίγανη ή βελόνες δεντρολίβανου.

Σερβίρουμε το ταρτάρ λαχανικών πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή το φυλάμε σε ένα βάζο

Συμβουλές

Το αλάτι μπορεί να μην είναι απαραίτητο δεδομένης της παρουσίας κάπαρης. Εξαρτάται λοιπόν από τα προσωπικά σας γούστα να προσθέσετε περισσότερο ή όχι.

Η προσθήκη αλατιού στη φάση μαγειρέματος εξυπηρετεί δύο σκοπούς: πρώτον για να αρωματίσει ελαφρά τα λαχανικά και δεύτερον για να μην κολλήσουν στην επιφάνεια της σχάρας.

Μπορείτε να κρατήσετε το βάζο με το ταρτάρ λαχανικών στο ψυγείο για 3 ημέρες. Προφανώς το ιδανικό θα ήταν να το καταναλώσετε αμέσως. Δεν συνιστούμε να το καταψύξετε. Για να το διατηρήσετε για περισσότερο, μπορείτε να το φυλάξετε καλά κλεισμένο, προσθέτοντας μια γενναιόδωρη στρώση ελαιόλαδου στην επιφάνεια, πριν κλείσετε καλά το βάζο. Επιπλέον, δεν βλάπτει ποτέ η αποστείρωση του δοχείου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.