Έτοιμη σε μόλις 15 λεπτά, αυτή η συνταγή σολομού με μέλι είναι αρκετά εύκολη για όταν δεν θέλετε να είστε πολλή ώρα στην κουζίνα.
Η σάλτσα μελιού δίνει στον σολομό μια εντελώς νέα γεύση. Είναι γλυκιά, καπνιστή και λίγο πικάντικη και μας θυμίζει λίγο τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
Επίσης δεν απαιτείται μαρινάδα – απλά ανακατεύουμε τη σάλτσα με τον σολομό και στη συνέχεια ψήνουμε τον στο φούρνο. Μπορείτε φυσικά να προσθέσετε περισσότερη σάλτσα αμέσως πριν σερβίρετε.
Υλικά
1 φιλέτο σολομό
1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
Μισό κ. γλυκού λεσμένο κύμινο
1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
Για τη σάλτσα με μέλι
2 κ. σούπας μέλι
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κ γλυκού μηλόξυδο
Αλάτι
1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κ. γλυκού αλεσμένο κύμινο
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη σάλτσα μελιού
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν (περίπου 1-2 λεπτά).
Προετοιμάζουμε τον σολομό
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, βάζουμε τον σολομό στη λαδόκολλα (με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω), πασπαλίζουμε με το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, το κύμινο και την καπνιστή πάπρικα και μετά ρίζνουμε περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα πάνω από τον σολομό.
Ψήνουμε τον σολομό στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά ανάλογα με το πόσο πόσο ψημένο τον προτιμάτε.
Καλή απόλαυση.
Εάν δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα μελιού chipotle έως και μια εβδομάδα νωρίτερα. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ τον φούρνο της φριτέζας στον πάγκο για να ψήνω σολομό, καθώς δεν χρειάζεται τόσος χρόνος για να προθερμανθεί.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.