COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Οι πιο νόστιμοι τρόποι για να μαγειρέψεις το κεχρί


JTeam

1 Μαρτίου 2024

Οι πιο νόστιμοι τρόποι για να μαγειρέψεις το κεχρί
unsplash
Πώς να μαγειρέψετε το κεχρί

Για πολύ καιρό, το κεχρί χρησιμοποιήθηκε ευρέως στη μαγειρική, αλλά στη συνέχεια κατέληξε ξεχασμένο. Ευτυχώς, εδώ και λίγα χρόνια, γίνεται μια αναστροφή: ανακαλύπτουμε ξανά το κεχρί και τις αρετές του.

Ένα δημητριακό με λεπτή γεύση, χωρίς γλουτένη και πλούσιο σε πολύτιμα συστατικά για την ευεξία μας. Μάλιστα, περιέχει βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και καλές ποσότητες πρωτεϊνών.

Το κεχρί μας δίνει ενέργεια, προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα, κάνει καλό στο δέρμα και τα μαλλιά αλλά και στα νύχια. Επιπλέον, σύμφωνα με αρκετές μελέτες, ωφελεί και τη διάθεση. Με λίγα λόγια, μια υπερτροφή από όλες τις απόψεις. Σας ιντριγκάραμε; Ας δούμε μαζί πώς να μαγειρέψουμε το κεχρί.

Πώς να ετοιμάσετε το αποφλοιωμένο κεχρί

Το πιο διαδεδομένο είδος στην αγορά είναι το αποφλοιωμένο κεχρί , δηλαδή χωρίς τη φλούδα. Μπορούμε πλέον να το βρούμε εύκολα σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ. Δεν χρειάζεται να το μουλιάσετε, αλλά πρέπει να το πλύνετε με νερό. Όταν είναι καθαρό, αφήνετε να στραγγίξει για ένα τέταρτο.

Μετά από αυτό το διάστημα, ρίχνετε μια ποσότητα νερού διπλάσια σε όγκο σε μια κατσαρόλα: για παράδειγμα, ένα φλιτζάνι κεχρί και δύο φλιτζάνια νερό. Όταν βράσει το νερό– ας θυμηθούμε το αλάτι – προσθέτετε το κεχρί και μαγειρεύετε για περίπου 20 λεπτά . Σβήνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με καπάκι και περιμένετε να φουσκώσει για λίγα λεπτά.

Jenny.Gr
www.contemporaneofood.com

Αποφλοιωμένο κεχρί

Μόλις μαγειρευτεί το κεχρί, μπορούμε πραγματικά να το απολαύσουμε όπως θέλουμε . Η γεύση και η ευελιξία του θα σας εκπλήξει. Μπορούμε να το προσθέσουμε σε σούπες και όσπρια ή να το αρωματίσουμε με σοταρισμένα λαχανικά . Εάν θέλετε, μπορείτε να το μαγειρέψετε με τα ίδια τα λαχανικά, πρώτα σοτάροντας το και μετά προσθέτοντας λίγο-λίγο ζεστό ζωμό.

Το καλοκαίρι, η σαλάτα από κεχρί είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υλικά και τα καρυκεύματα που σας αρέσουν περισσότερο. Ακριβώς λόγω της λεπτής και ουδέτερης γεύσης του , το κεχρί ταιριάζει επίσης και με τα γλυκά. Αν σας περισσεύει, απολαύστε το με λίγο μέλι, πασπαλίζοντας με τριμμένη κανέλα και λίγο ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα.

Πώς να μαγειρέψετε το κεχρί στον φούρνο

Έχετε σκεφτεί ποτέ να ετοιμάσετε μια πίτα από κεχρί; Ένα πρωτότυπο πιάτο και πολύ νόστιμο. Μπορείτε να μαγειρέψετε το κεχρί σε αλατισμένο νερό ή να ξεκινήσετε ετοιμάζοντας το σε ζωμό , σοτάροντας το με λίγο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ο ζωμός πρέπει να απορροφηθεί πλήρως.

Όποια διαδικασία και να επιλέξετε, το μόνο που μένει είναι να εμπλουτίσετε το κεχρί με τυρί κομμένο σε κύβους, σοταρισμένα λαχανικά, ίσως και λίγο λουκάνικο θρυμματισμένο. Ανακατεύετε όλα μαζί, προσθέτετε αλάτι και, αν χρειάζεται, προσθέτετε και λίγο λάδι ή βουτύρου. Στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και πασπαλίζετε την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά και τριμμένο τυρί. Ψήνετε στον φούρνο περίπου είκοσι λεπτά στους 180°C και είναι έτοιμο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.

TAGS