COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αφράτο ψωμί με μαραθόσπορο


JTeam

10 Μαρτίου 2024

Αφράτο ψωμί με μαραθόσπορο
www.soniaperonaci.it
Το ψωμί είναι η χαρά όλων μας: Το γεμίζουμε με ζαμπόν και τυρί, το ετοιμάζουμε με γκουρμέ τρόπο, το σερβίρουμε με σάλτσες ή μαρμελάδες για ένα γλυκό ξύπνημα ή το τρώμε ως νόστιμο και χορταστικό σνακ. Με λίγα λόγια, το ψωμί μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα.

Η μυρωδιά της ζύμης που ψήνεται σημαίνει σπίτι. Δεν έχει σημασία αν είναι άζυμο ή με προζύμι ή με μαγιά, αν είναι σιτάρι, κριθάρι, καλαμπόκι. Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού είναι ασυναγώνιστη.

Έτσι λοιπόν σήμερα θα ετοιμάσουμε ένα ψωμί λίγο διαφορετικό, γιατί θα προσθέσουμε μαραθόσπορο. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

500 γρ. αλεύρι

380 γρ. νερό

10 γρ. φρέσκια μαγιά μπύρας

10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

10 γρ. μαραθόσπορος

10 γρ. αλάτι

10 γρ. ελαιόλαδο

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για αρχή βάζουμε το αλεύρι στο μπολ του μίξερ με τον γάντζο, προσθέτουμε τη μαγιά και 340 γρ. ζεστό νερό και ξεκινάμε να ζυμώνουμε για περίπου 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να απορροφηθεί τελείως και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα 40 γρ νερό, τους μαραθόσπορους και τέλος το αλάτι, πάντα με το μίξερ σε λειτουργία. Όταν σχηματιστεί η ζύμη, τη μεταφέρουμε σε επιφάνεια εργασίας με λίγο λάδι και σχηματίζουμε το καρβέλι προσπαθώντας να μην πιέσουμε πολύ το μείγμα.

Πασπαλίζουμε τη ζύμη με λίγο αλεύρι και στη συνέχεια κάνουμε λοξές τομές στην επιφάνειά της. Τώρα βάζουμε το ψωμί σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και να το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 6 ώρες σε σβητό φούρνο αλλά με αναμμένο το λαμπάκι. Όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος ψήνουμε το ψωμί στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.