COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πατάτες στον φούρνο με μπύρα


JTeam

11 Μαρτίου 2024

Πατάτες στον φούρνο με μπύρα
www.soniaperonaci.it
Μια συνταγή με πατάτες που ανταποκρίνεται στα γούστα όλων.

Για να κάνουμε τις πατάτες ακόμα πιο λαχταριστές χρησιμοποιήσαμε τη μπύρα. Ναι, σωστά καταλάβατε: Μπύρα στην οποία άφησαμε τις πατάτες να μαριναριστούν για να γίνουν νόστιμες και μυρωδάτες. Δοκιμάστε τη σημερινή συνταγή και είμαστε σίγουροι ότι θα τη λατρέψετε.

Υλικά

1 κιλό πατάτες

1,5 λ μπύρα

Αλάτι

Ελαιόλαδο για γεύση

2 κλωναράκια δεντρολίβανο

Πιπέρι για γεύση

Jenny.Gr
\www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για αρχή πλένουμε τις πατάτες καλά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, στη συνέχεια τις κόβουμε σε φέτες πάχους 1 cm και στη συνέχεια σε μπαστουνάκια, λίγο πολύ στο ίδιο μέγεθος.

Τοποθετούμε τις κομμένες πατάτες σε ένα δοχείο με αεροστεγές καπάκι. Ρίχνουμε μέσα τη μπύρα και το αλάτι, ανακατεύοντας να διαλυθεί. Κλείνουμε το δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες. Αφού περάσει ο χρόνος που υποδεικνύεται, στραγγίζουμε τις πατάτες και τις στεγνώνουμε πολύ καλά.

Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε ελαιόλαδο, δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε το καρύκευμα να μεταφερθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Μεταφέρουμε τι πατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.