COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμο ριζότο με κάπαρη, κόκκινο κρεμμύδι και καφέ


JTeam

16 Μαρτίου 2024

Πεντανόστιμο ριζότο με κάπαρη, κόκκινο κρεμμύδι και καφέ
www.soniaperonaci.it
Η σημερινή συνταγή είναι τόσο νόστιμη και λαχταριστή που δεν θα θέλετε να τελειώσει...

Το ριζότο είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο, που μπορεί να συνδυάσει άπειρες παραλλαγές, για όλα τα γούστα, αποτελώντας ένα πεντανόστιμο γεύμα. Η πινελιά που πραγματικά κάνει τη στο σημερινό μας ριζότο; Μια πρέζα καφέ σε σκόνη για διακόσμηση: ζεστές και σημαντικές νότες με έντονο άρωμα, ένας συνδυασμός που θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Υλικά

Για την κάπαρη

80 γρ. κάπαρη τουρσί

300 γρ. σπορέλαιο

Για τα γλυκόξινα κρεμμύδια

240 γρ. κόκκινα κρεμμύδια

35 γρ. ζάχαρη ζαχαροκάλαμου

45 γρ. ξύδι

Ελαιόλαδο για γεύση

Για το ριζότο

320 γρ. ρύζι για ριζότο

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

50 γρ λευκό κρασί

750 γρ. ζωμός λαχανικών

70 γρ. βούτυρο

1 πρέζα καφέ σε σκόνη ανά μερίδα

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για την κάπαρη

Ξεκινάμε ξεπλένοντας πολύ καλά την κάπαρη κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, στη συνέχεια τη στραγγίζουμε καλά για να φύγει το νερό. Βάζουμε το σπορέλαιο σε μια κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε την κάπαρη, αφήνοντάς τη να τηγανιστεί μέχρι να ανοίξει τελείως. Στη συνέχεια τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και την αφήνουμε στην άκρη.

Για τα γλυκόξινα κρεμμύδια

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μετά προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και, όταν λιώσει, προσθέτουμε το ξύδι. Όταν εξατμιστεί βγάζουμε τα κρεμμύδια από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Για το ριζότο

Στο ίδιο τηγάνι με τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το ρύζι και το φρυγανίζουμε για τουλάχιστον 2-3 λεπτά και μετά προσθέτουμε το λευκό κρασί. Όταν εξατμιστεί τελείως το κρασί, προσθέτουμε λίγο-λίγο τον ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι (θα χρειαστούν 18 λεπτά), προσθέτουμε επίσης τα κρεμμύδια στο τηγάνι στα μισά του μαγειρέματος.

Όταν είναι έτοιμο το ριζότο, σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και το τριμμένο τυρί. Σερβίρουμε το ριζότο προσθέτοντας μια πρέζα καφέ και μια χούφτα τηγανητή κάπαρη σε κάθε πιάτο.

Προτείνουμε να καταναλώσετε αμέσως το ριζότο και αν περισσέψει, μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο για μια μέρα το πολύ και μετά να το ξαναζεστάνετε.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.