COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζουμερή ομελέτα με μακαρόνια


JTeam

23 Μαρτίου 2024

Ζουμερή ομελέτα με μακαρόνια
www.soniaperonaci.it
Ο καλύτερος τρόπος για να ανακυκλώσετε τα χθεσινά μακαρίνια είναι φτιάχνοντας μια ζουμερή ομελέτα με αυγά, τριμμένο τυρί και μυρωδικά.

Αυτή είναι μια συνταγή που σας επιτρέπει να μην πετάξετε τα ζυμαρικά που έχουν περισσέψει και να τα μετατρέψετε σε ένα πεντανόστιμο πιάτο, απλά προσθέτοντας χτυπημένα αυγά , τυρί και άλλα υλικά κατά βούληση, μαγειρεμένα όπως θα κάνατε για μια παραδοσιακή ομελέτα. Το αποτέλεσμα είναι ένας χρυσός δίσκος, με νόστιμη τραγανή κρούστα, που σερβίρεται σε φέτες. Η προετοιμασία της είναι πολύ απλή: το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη γενναιοδωρία με το λάδι και είναι έτοιμη.

Υλικά

350 γρ. ζυμαρικά

6αυγά

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

50 γρ. τριμμένο πεκορίνο

240 γρ. τυρί Scamorza

240 γρ. μπέικον

240 γρ. πιπέρι

Ελαιόλαδο

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε λάδι για να μην κολλήσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο μεταξύ κόβουμε το μπέικον σε κύβους και το σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να βγάλει λίγο από το λίπος του. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το πιπέρι, το κρύο πλέον μπέικον κομμένο σε κύβους με το λίπος του και τη Scamorza κομμένη σε κύβους. Ανακατεύουμε τα πάντα καλά. Τέλος προσθέτουμε τα μακαρόνια στο μπολ και ανακατεύαμε ξανά για να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε άφθονο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο τηγάνι, το ζεσταίνουμε και μετά προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε σκεπάζοντας με ένα καπάκι, για περίπου 7 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσουν τα αυγά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το καπάκι, γυρίζουμε την ομελέτα με μια γρήγορη κίνηση, μετά τη βάζουμε ξανά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για άλλα 4 λεπτά χωρίς το καπάκι.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.