COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Γαρίδες με κονιάκ και φρούτα του πάθους


JTeam

1 Απριλίου 2024

Γαρίδες με κονιάκ και φρούτα του πάθους
www.lacucinaitaliana.it
Για ένα ξεχωριστό δείπνο, αλλά όχι μόνο, ανακαλύψτε τη συνταγή μας με γαρίδες σε κονιάκ με baby σπανάκι και φρούτα του πάθους. Η προετοιμασία είναι αρκετά απλή.

Αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, σας έχουμε μια πιο εναλλακτική και νόστιμη πρόταση. Ο λόγος για τις γαρίδες, ένα αγαπημένο θαλασσινό που μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους και σήμερα θα τις ετοιμάσουμε με κονιάκ και φρούτα του πάθους.

Υλικά

20 γαρίδες

120 γρ. baby σπανάκι

50 γρ. βούτυρο

40 γρ. κονιάκ

40γρ. λευκό κρασί

4 φρούτα του πάθους

1 καρότο

1 κρεμμύδι

Μαϊντανός

Δάφνη

Θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it

Εκτέλεση

Ξεχωρίζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες, αφαιρούμε το κέλυφος και το μαύρο περίβλημα. Βρέχουμε με κονιάκ και τα κεφάλια και τις γαρίδες και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά, προσθέτοντας επίσης το κρεμμύδι και τα καρότα κομμένα και 2 φύλλα δάφνης.

Λιώνουμε 30 γραμμάρια βούτυρο σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε τον μαϊντανό το κρεμμύδι και τα φύλλα δάφνης από τη μαρινάδα και ένα κλωνάρι θυμάρι.

Ανεβάζουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες, το κονιάκ και το λευκό κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί, πάντα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε κεφάλια των γαρίδων. Ύστερα ρίχνουμε μια κουτάλα νερό, αλάτι και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια φιλτράρουμε το μείγμα, συνθλίβοντας τα κεφάλια με το πιρούνι και το κρατάμε στην άκρη.

Ξαναβάζουμε τον φιλτραρισμένο ζωμό στο τηγάνι, τον αφήνουμε να βράσει και μετά προσθέτουμε τον πολτό των φρούτων του πάθους και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, παίρνοντας μια σάλτσα.

Σοτάρουμε τις γαρίδες με 20 γρ. βούτυρο σε άλλο τηγάνι για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, τις αφαιρούμε και τις κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε μια χούφτα σπανάκι σε πιάτα, προσθέτουμε τις γαρίδες και συμπληρώνουμε με τη σάλτσα.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.