Εάν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, σας έχουμε μια πιο εναλλακτική πρόταση που θα βάλει στα πιάτα σας περίσσια νοστιμιά. Ο λόγος για τις γαρίδες, ένα αγαπημένο θαλασσινό που μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους και μπορούν να μας δώσουν εντυπωσιακά και νόστιμα πιάτα.
Σήμερα θα τις μαγειρέψουμε με σάλτσα τζίντζερ. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
250 γρ χυμό πορτοκαλιού
50 γρ βούτυρο
16 γαρίδες
Μέλι
Φρέσκο τζίντζερ
Τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας μόνο την άκρη της ουράς. Λιώνουμε 30 γραμμάρια βούτυρο σε ένα τηγάνι, μαζί με 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε να πάρει μια ελαφριά βράση.
Τρίβουμε ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ και το προσθέτουμε στο τηγάνι και το αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Ύστερα αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.
Μαγειρεύουμε τις γαρίδες σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο βούτυρο για 2 λεπτά. Σερβίρουμε συμπληρώνοντας με λίγο λάδι, τη σάλτσα τζίντζερ, λίγο τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού και πιπέρι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.